A Borrajongó

Örökség - Bussay Kövecs Pinot Gris 2021

2023. március 27. 06:00 - furmintfan

Bussay borokkal az utóbbi években inkább csak futólag találkoztam, nagyobb sétáló kóstolók keretében, kivéve ezt a csodát, amit az utóbbi két évben kétszer is kóstolhattam Kézdy Dániel jóvoltából és mindkét alkalommal lenyűgözött. Bussay László sajnálatos halála óta sok minden történt a zalai birtok háza táján. Először a legendás borász lányai vitték tovább a birtokot, majd miután Bussay Dorottya történetesen egy borászhoz ment feleségül, a Somlói Vándor, Kis Tamás is a Bussay történet részesévé vált és tevékenyen kiveszi a részét a birtok életéből. A múltkor egy internetes rendelés során egy Bussay bor is bekerült a kosárba, egy dűlős szürkebarátot választottam a pincétől.

bussaykovecspinotgris2021.jpg

Bussay Kövecs Pinot Gris 2021
"Pirkadt" szín, enyhe rózsaszínes árnyalatokkal. Az illat fejlett, érlelt, őszi hangulatot áraszt, érett alma, birsalma, almahéj elegyedik egy kevés pörkölési aromával. Ízben is ez az érett gyümölcsös vonal érvényesül, enyhe sós aláfestéssel, kesernyés lecsengéssel. A korty öblös, telt, mindene nagy a bornak, kétségtelenül tartalmas is, de valahogy nem áll össze koherens egésszé. A sav néha mintha külön utakon mozogna, az alkohol tüzességet kölcsönöz, bár nagyon nem lóg ki, de a korty végén a kesernyés lezárás is ront az összképen. A gyümölcskarakter nagyon érett-érlelt, hiányzik a frissesség a borból, amely idősebbnek is tűnik a koránál. Próbáltam szeretni, de nem sikerült. 5p- (4100-4200 Ft - pjncétől, Pannon Borbolt, Winelovers)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6618075264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása