A Borrajongó

Két syrah

2011. március 07. 06:00 - drbarta

Nemrégiben volt szerencsém két syrah-borhoz. Egy magyar és egy francia. Nem egyszerre fogyasztottam őket, a jegyzetek is egymástól függetlenek, csak a fajta-azonosság végett kerültek egy posztba.

Íme:

 

Bock Syrah 2007
Mély, súlyos illat. Földesség, érett és aszalt szilva, buja, mediterrán hangulatú fűszeresség. Szájban  nagy testű bort kapunk. Rengeteg érett és bársonyos tanninra épülő struktúra. Remek cserek ezek, de messze nem olyan szépen és illesztésmentesen integráltak (még?), mint a múltkori spanyol-sor legszebb tételeinél tapasztaltuk. A savak lágyan követik a korty folyamatát. Egyszerűbb lefutásúak, észrevétlenek. Nem mondhatni, hogy cizellált struktúrát adnának bornak, de kerekségük is vonzó, illetve az alkoholt ellensúlyozni elégségesek.  Zamatai, aszalt szilva, feketebogyós gyümölcsök , kakaó, bors és egyéb fűszerek, van bennük mélység és intenzitás, de nem akkora, mint amekkorát a bor mérete elbírna.  Stabil 6 pontot kap.

 

Domaine des Hauts Chassis: Crozes-Hermitage Les Chassis 2006
Mély illat. Eleinte aszalt szilva, és jó adag földesség. Később feketeribizli és hűvös borsmenta is csatlakozik. Szájban közepesen telt, kisportolt és arányos test. Közepesnél több tannin, érettek, de viszonylag kemények. Mélységet inkább tömörsége ad, aromái nem annyira intenzívek, mindenestre van ellenpólusa a kifejezetten magas ívű, lüktetű savaknak.  Ez utóbbiak cizelláltság mellett élt is mutatnak. Tartalmas, karakán, elegáns karakterű bor, némi fiatalos szögletességgel. 6 pont.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr492708969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása