A Borrajongó

Stílusteremtők külön utakon - Cloudy Bay, Dog Point, Greywacke sauvignon blanc-ok 2021-ből

2023. szeptember 29. 06:00 - furmintfan

Az új-zélandi borok nemzetközi sikertörténetének éllovasa és úttörője a marlborough-i sauvignon blanc volt, amely az 1980-as évektől rohamléptekkel hódította meg a világot. A diadalmenet élére az akkor még frissen alapított Cloudy Bay pincészet állt, amelynek sauvignon blanc-ját több neves borszakértő is piedesztálra emelte, innentől pedig nem volt megállás, Új-Zélandon sorra alakultak a pincék, Marlborough pedig a sauvignon blanc új hazája lett.
A híres Cloudy Bay háza táján az elmúlt évtizedek során sok minden megváltozott, a nemzetközi hírnév megalapozói már nem dolgoznak a pincénél, de legtöbben továbbra is az új-zélandi borok sikerén dolgoznak. Lássuk, hogy alakult a történet legfontosabb szereplőinek sorsa és mit mutatnak a borok ma.

marlboroughsauvignonblanctrio2021_1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Káli borok Káli Balázstól

2023. szeptember 26. 06:00 - furmintfan

Nem volt eltervezve, de nagyon úgy tűnik, hogy a nyár végét, ősz elejét a balatoni tematika határozza meg a borrajongón. Ezúttal egy Balaton-felvidéki borászat kerül a fókuszba, a Káli-medencéből, Szentbékkálláról. Káli Balázs boraival az elmúlt évek során inkább csak hébe-hóba, epizódszerűen találkoztam, most viszont alaposabban megismerkedtem a pincével és boraikkal.
kalibalazs1.jpg

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása