A Borrajongó

Magyar egyveleg 2020/2

2020. június 20. 06:00 - furmintfan

Itt az év második magyar boros egyvelege, amolyan "corona edition". Mivel a tavaszi hónapokban a vendégségbe járás, az éttermek, borbárok, borkóstolók látogatása értelemszerűen elmaradt, az otthoni kóstolgatásokból lassabban gyűlt össze a szokásos mennyiségű jegyzet. Így viszont jellemzően több időt sikerült eltölteni egy-egy borral, a notesz-bejegyzések is általában hosszabbak lettek.

egyvelegdugokm24.jpg
Az otthoni készlet pusztítása és utántöltése során igyekeztem a magyar borokat előnyben részesíteni, így most az egyveleg szokásos külföldi párjával valószínűleg bevárom a következő magyar boros megamixet. Hát, lássuk, mi fogyott nálam a korona idején...

Pezsgő

torleyhungariaextradry.jpgTörley Hungária Extra Dry
Fehér húsú gyümölcsök, alma, zöldalma, pici édeskésebb jellegű citrusosság jelentkezik illatban és ízben is. A kortyban leheletnyi cukor kerekít rajta, a buborékok picik, közepesen tartósak, ízben is inkább a frissebb, gyümölcsösebb pezsgős vonalat viszi. 5p-

orsolyakattilaheavensdoor2018.jpgOrsolyák Attila Heaven's Door Sparkling Bone Dry 2018
Furmint, hárslevelű és sárgamuskotály gyöngyözőbor. Fehér húsú gyümölcsök - alma, körte - és citrusok illata és íze, eleinte kissé szúrós, aránylag nagyobbacska buborékok, frissítő korty. 4p+


Fehér

gizellafurmint2016.jpgGizella Pince Furmint 2016
Illatában pici petrol, érett citrusok, körte és édesfűszerek. Szikár felépítésű bor, van egy fajta riesling-re emlékeztető sav-cukor egyensúlya, bár a bor értelemszerűen nagyon más. A feszes savak élét a maradékcukor és a palackérlelés valamelyest lekerekítette, de így is van egy kis rusztikusság karaktere, kicsit szárít a korty vége. Citrom, lime, halvány sósság, fűszerek, pici fehér húsú gyümölcs. 6p

kristinusutopia2017.jpgKristinus Utopia Cuvée 2017
49% chardonnay, 35% sauvignon blanc, 16% szürkebarát. Először a sauvignon blanc citrusos, halványan zöldes karaktere dominál illatban, majd érett fehér húsú gyümölcsök - őszibarack, alma, körte -, egy kevés ananász és banán, valamint némi gyógynövény és édesfűszer is megjelenik. Telt, finoman krémes a korty, de kellően élénk savakkal is operál. Ízben talán még inkább sauvignon blanc-hangsúlyos, a többi fajta inkább csak kiegészít és testet, textúrát ad a bornak. Citrusok, zöldalma, lime viszik a prímet eleinte, majd egyre több fehér húsú és trópusi gyümölcs is felzárkózik, halvány fűszeres aláfestéssel. Kifejezetten szép bor. 7p-

pannonhalmiapatsagipinceszetsauvignonblanc2018.jpgPannonhalmi Apátsági Pincészet Sauvignon Blanc 2018
Intenzív illat, citrusok, tv paprika, kis gyümölcs, halovány trópusias érintés, zöldes villanások, semmiből sem túl, sem túl kevés. Ízben is hasonló a képlet: citrusok, lime, tv paprika, zöldlama, kevés maracuja és zöldes aláfestés. Lendületes savak vezetik a hosszan tartó kortyot. Illatban 2 nap után feltűnik egy halvány, de kevésbé kellemes vegetális motívum is. 6p

bottexczellenczias2013.jpgBott Pince Exczellencziás 2013
Érettségre utaló, aranyba hajló színű, sűrű, olajos anyag a pohárban. Az illatban is vannak érettségre utaló jegyek: propolisz, széna, de közben narancs, barackfélék, birs is, egy kis barackos jeges teás aromával. Kóstolva valóban testes anyag, a korty húsos, gazdag, masszív felépítésű, széles savakkal, enyhe cserességgel megtámasztva, pici maradékcukorral. Ízben jóval intenzívebb, mint illatban, több hullámban jönnek az újabb és újabb rétegek. Barackfélék, narancs, minden formában, sóban eltett citrom, birsalma, gyömbér, pici édesfűszer, chili, csipetnyi dohány. Hosszú, komoly bor, még mindig remek formában, egyfajta kortalan karakterrel. 7p+

bakoambrusolaszrizling2018rajnairizling2018.jpgBakó Ambrus Olaszrizling 2018
Neutrális, halk szavú bor, az illat is meglehetősen tétova, kevés alma és zöldfűszer csalogatható elő, de van egy minimális szappanos fedettsége is. Szájban lágy, laza, kissé lapos, némi alma, fehér húsú gyümölcs, a végén enyhe mandulás kesernye. 4p

Bakó Ambrus Rajnai Rizling 2018
Visszafogott illatában almafélék, egy kevés vadvirág és gyógynövény kíséretében. Kóstolva kerek, az egyébként sem túl acélos savakon a kevés maradékcukor is gömbölyít, így a bor a finisre kicsit lelágyul. Kóstolva sem túl intenzív, de azért nem is üres. Alma, körte, pici herbatea és gyógynövény, rozmaring, minimális citrus és citrushéj színezi. 5p-

palffybirtokborfeher2018.jpgPálffy Birtokbor 2018
Traminis, szürkebarát, sauvignon blanc és furmint. Eleinte a tramini szőlős, szőlővirágos, rózsavizes bukéja jelentkezik, majd fehér húsú gyümölcsök - körte, őszibarack -, utána érett alma, pici túlérett gyümölcs érezhető. A korty lágyan indul, aztán kicsit összekapják magukat a savak és megtartják a bort. Szőlő, fehér húsú gyümölcsök, halvány sósság, enyhe érettség, a finis felé tartva szőlős, licsis, mézes, zöldfűszeres jegyek tűnnek fel. Első nap kicsit disszonánsnak tűnt, a bontás másnapjára jobban összeszedte magát. 5p-

tokajnobilissargamuskotaly2018.jpgTokaj Nobilis Sárgamuskotály 2018
Félszáraz, mint mindig, 16 g/l a maradékcukor. Kicsi pörgetést igényel a pohárban, utána édes szőlő, pici licsi és ananász érezhető, halvány keleti fűszeres motívumokkal. Kóstolva kissé elbillen az édesség felé, az alkohol is érezhető kicsit, nem tagadhatja le a meleg évjáratot. Édes gyümölcsök, szőlő, körte, ananász, alma, leheletnyi édeskés fűszeresség díszíti. 5p

molnarborhazpaulusgoldgenerosa2018.jpgMolnár Borház Paulus Gold Generosa 2018
Egy ritkán kóstolt fajta, ritkán szondázott borvidékről: generosa Mórról. Illatát édes, érett trópusi hangulatú gyümölcsösség uralja, banánnal, maracujával, némi vanília, puncs és édes fűszeresség kíséretében. Vaskos, telt anyag, amely a magas (15%) alkoholt is képes nagyjából elnyelni - csak a korty végét fűti kicsit a szesz -, krémessége mellett a meglepően masszív savak jól megtartják. Banán, ananász, sárgadinnye, pici narancs, a háttérben szegfűszeg, szegfűbors, vanília, pici puncs, végig enyhe édességérzet. 6p-

belaesbandisauvignonblanc2018.jpgBéla és Bandi Sauvignon Blanc 2018
Illatban már érezni, hogy nem a legfrissebb, elég tompa is, némi fehér húsú gyümölcs, citrus és zöldfűszer óvakodik elő. Kóstolva sem kimondottan harsány, se nem túl gyümölcsös, se nem igazán "zöld". Egyszerre feszes és kerek is, viszont lehetne intenzívebb, izgalmasabb. Citrusok, grapefruit, zöldalma, zellerszár, lime nehezen szálazható egysége az íz, ami másnap neutrálisabbá, üresebbé válik. 4p

abrahampincekakasok_furmint2017.jpgÁbrahám Pince Kakasok+ Furmint 2017
Másodtöltésű Taransaud-hordóban érlelődött a bor. Az illat érdekes és összetett: körte, alma, édes citrusok, narancs, narancsvirág, cukrozott mandulás, enyhe süteményes-kelt tésztás jegyek váltakoznak.  A bor feszes, szikár savgerincre épül (ahogy az Ábrahám borok általában), a hordó nem túlzó, nagyrészt be is épült a kortyba, a penge savaknak van egy minimális szárító érzete még. Édes (Meyer-) citrom, narancs, körte, őszibarack, narancsos gumicukor (Haribo), pici birsalma, enyhe édes fűszeresség, süteményes motívumok díszítik, egy kevés maradékcukor is érezhető a kortyban. Izgalmas bor, amely még valószínűleg nem is érte el a csúcsát. 6p+

bottfrigyesvinculumjuhfark2017.jpgBott Frigyes Vinculum Juhfark 2017
Egy hétig tartó héjon áztatást követően a must hordóban erjedt ki, majd 8 hónapig ott is érlelődött seprőn, szűrés és derítés nélkül került palackba. Gazdag, sokrétű illat: sárga húsú gyümölcsök, narancs, vérnarancs, sárga húsú barackfélék, körtekompót, herbatea, barackos tea, vadvirágok. Nagy testű, telt bor, komoly beltartalommal. A korty vaskos, húsos, sűrű szövésű, enyhe cseres húzással, széles savakkal megtámogatva. Ízben tökéletesen rímel az illatra, a korty második felében nagyon diszkréten megjelennek a hordó fűszerei is, az etűd hosszú lecsengésben csúcsosodik ki. 7p

hilltopkamocsayakospremiumchardonnay2017.jpgHilltop Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay 2017
Az illat édes, érett-túlérett gyümölcsök uralják, már-már késői szüretes jegyek is mocorognak benne. Sárga húsú gyümölcsök, ananász, barackfélék, pici banán, vaníliás, vajas aláfestés, leheletnyi mogyoróval. Szájban húsos, telt érzetű, enyhén édeskés, enyhén krémes, puha tapintású, de savai picit lágyak, kicsit hiányzik a kortyból a fókusz és a lendület. A címkén ugyan nem szerepel, hogy a bor cukortartalom alapján milyen kategóriába esik, érzésre inkább félszáraz, mint száraz. Ízben is sárga húsú gyümölcsök, ananász, őszibarack, trópusi gyümölcsök, pici banán, halványan vanília, édesfűszerek és enyhe vajasság. 6p-

ikonchardonnay2018.jpgIkon Chardonnay 2018
Tiszta, jól definiált illat, almafélékkel, pici fehér virággal. Kóstolva könnyű, de pont kellően tartalmas, intenzív, üde és zamatos bort kapunk, frissítő savakkal. Ízében friss citrusok, zöldalma, pici citrushéj. Nem túl bonyolult, de hibátlanul elkészített, élvezetes bor. Belépő kategóriában soha rosszabbat! 5p

gilvesysauvignonblanc2018.jpgGilvesy Sauvignon Blanc 2018
Illatban egres vezeti, mellett pici zöldalma, citrusok, mandarin, halvány zöldes jegyek. Fajtajelleges, de nem tolakodó, nem harsány. Savai nem túlzóak, pont kellő támogatást adnak a kerek, finom tapintású kortynak. Ízét tekintve - ahogy illatban is - közepes intenzitású, egres, citrusok, zöldalma, pici zöldfűszer a fő díszítőjegyek. 5p+

anyukammondtaszepsyfurmint2018.jpgAnyukám Mondta A Ház Bora - Szepsy Furmint 2018
Az illat a kicsit bátortalan, lassan nyílik, majd klasszikus furmintos jegyeket idéz: fehér húsú gyümölcsök, körte, alma, pici fűszer és fehér virág. Ízében is almafélék, körte, egy kis őszibarack és citrusok uralkodnak, lelehetnyi grapefruit-os fanyarsággal és édesfűszerrel. A korty kiegyensúlyozott, van egy kis tapadása, közepes intenzitású, de hosszan tart. Nem különösebben komplex, de fajtajelleges, jó az egyensúlya, és sallangmentességével ház borának pont ideális, még ha egy átlag ház borához képest más árban is játszik, de az étterem is más liga. (Nem azonos a Szepsy Birtok Furminttal). 5p+

sumegiakoszenit2018.jpgSümegi Ákos Zenit 2018
illatban friss citrusok, zöldalma, pici virágosság. Az egyenes, feszes korty kifejezetten jó ropogós (de nem éles) savakra támaszkodik, miközben a magja enyhén olajos is, így a savak mellé testet is kapunk. Tartalmas, zamatos anyag, hosszan tartanak az ízek. Citrusok, lime, zöldalma, zöld őszibarack, halvány sósság színezi. 5p+


Rosé

konyarirose2018.jpgKonyári Rosé 2018
Merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon és kékfrankos. Illatban őszibarack, szamóca, cseresznye, ízében még egy kevés grapefruit is feltűnik. Jól iható, könnyed, de van beltartalma, is, a kort talán a picikét rövid kortylefutás jelzi. 5p

konyairsyrahrose2019.jpgKonyári Syrah Rosé 2019
Eleinte finoman illatos, édes szamóca vezeti, majd egy pici virágosság és mandarin is megjelenik. A korty legelején van egy kis édességérzet a piros bogyós gyümölcsökkel, utána viszont citrusosabb, savanykásabb irányt vesz, a lecsengés száraz, frissítően fanyar. Ízben szamóca, cseresznye, majd narancs, mandarin. 5p-

Berényi István Nem Kóla Rosé 2018
Kékfrankos rosé az Alföldről, Szolnok mellől. Színre sötét, szinte silleres. Illatban érett szamóca, vörös szilva, málna, másnap pici méz és leheletnyi földesség. Alapvetően könnyű, a méreteihez mérten mégis kellően tartalmas, arányos bor. Ízben is hozza az érett piros gyümölcsöket (szamóca, ribizli, málna), nem is üresedett ki, mint sok rosé a 2. évre. Időnként viszont halványan bevillant egy enyhe műanyag tárolóedényes utóíz, ami kicsit rontott az élményen. 3p+

ruppertabeszelovirgokkkertje2019.jpgRuppert A Beszélő Virágok Kertje Siller 2019
Az illatot leginkább frissen tört piros gyümölcsök - málna, szamóca, meggy - uralják, némi gyümölcsjoghurtos aláfestéssel, ehhez ízben egy kevés vérnarancs csatlakozik. Lédús, kellően tartalmas, a lendületes savakra bontás után érintésnyi CO2 is rásegít és leheletnyi cserességet is lehet érezni. 5p-


Vörös

gunzervilluscuvee2016.jpgGünzer Villus Cuvée 2016
Cabernet franc és egy kevés cabernet sauvignon. Érett meggy viszi a főszólamot illatban, mellette szilva, enyhe bőrös animalitás, majd egy hintésnyi vanília és szegfűszeg a háttérben minimális fűszerpaprikával. Feszes savak adnak stabil gerincet a közepes testnek, az alkohol épp csak picikét melenget, a tannin picikét szárít, főleg a korty vége felé, de ez inkább tűnik fiatalos szertelenségnek, mint az éretlenség eredményének. Érett meggy, fekete ribizli, áfonya, szilva, pici chili és szójaszósz, leheletnyi paprika és édesfűszer érezhető ízben. Érzésem szerint érdemes lehet még kicsit fektetni. 6p-

kreinbacherbirtokvoros.jpgKreinbacher Birtokvörös
Évjárat-megjelölés nélküli házasítás, pinot noir, cabernet franc és somlói syrah. Nyitáskor van benne egy kis animalitás és talán enyhe redukció is, szellőzéssel meggy, piros bogyósok, egy kevés paradicsom és halvány földesség, pici gyógynövény elegyedik illatában. A közepes test a kifejezetten élénk savakra támaszkodik, a tannin közepesnél kevesebb. Szikár megjelenésű, lendületes bor, ízben vad erdei gyümölcsök, meggy, ribizli, nem teljesen érett szeder, pici bors és enyhe sósság, szárított zöldfűszerek a háttérben. 5p

martinuskekfrankos2017.jpgMartinus Kékfrankos 2017
Kékfrankos Zánka mellől, a Tagyon-hegyről. Bontás után enyhén animális, de alakul az illata, egyre szebb lesz, először a meggy jelenik meg, majd pici virág és édesfűszer, egy kevés vörös áfonya és leheletnyi füst. Könnyed, lendületes bor, szépen zizegnek a savak, a tannin nem sok, az alkohol is alacsony. Csupa gyümölcs: meggy, cseresznye, vörös áfonya, ribizli, nagyon halvány fűszerességgel, narancshéjjal, enyhe meggymagos fanyarsággal. Összességében véve nagyon kellemes cucc, csúszik is rendesen. 5p

ittesmostkekfrankos2017.jpgItt és Most Kékfrankos 2017
Az illat kellemesen hűvös, benne leginkább meggy, minimális fűszer és földes jegy a háttérben. Szájban élénk savakra épül, a hordót tökéletesen beépítette, a korty lédús, puha tapintású, finoman fanyar, közepesnél könnyedebb, de kereteit jól kitölti. Meggy, málna, pici meggyszár, leheletnyi édesfűszer színezi. Első nap zárkózottabb volt, mind az illat, mind az íz második nap tűnt intenzívebbnek és rétegzettebbnek. 5p+

standreacsakegyszovalpinotnoir2018.jpgSt. Andrea Csakegyszóval Pinot Noir 2018
Meleg hangulatot árasztó illatát érett piros bogyós gyümölcsök uralják: ribizli, málna, vörös áfonya, a háttérben halványan felsejlenek virágok, pici fűszer és földesség. A test közepes, az alkohol enyhén melegít, a korty elején van egy szinte pezsgő savérzet a nyelv hegyén, a közepes mennyiségű tannin kissé darabos és szárít is. Ízben is visszatérnek az érett piros gyümölcsök, halvány fűszeresség mellett. Első nap még azt írtam, hogy vannak erényei, de összességében nem sikerült vele megbarátkoznom és 4p+. Másnap sajnálatos fordulatot vett a történet: az illat elment egy kisüzemi sörös, az íz pedig főtt, édes gyümölcsös, pemetefüves, selyemcukros irányba, a korty ellaposodott. Természetesen fennáll a palackhiba lehetősége.

jasdikekfrankos2017.jpgJásdi Kékfrankos 2017
Szinte pinot-san vagy kadarkásan világos színű bor. Kis fülledtséggel nyit, utána enyhe animalitás fut át az illaton, majd egy lassan szelídülő enyhe füstölt sonkás jegybe megy át, mellette meggy, zöldfűszerek, pici kapor. Kóstolva könnyű, filigrán, alacsony alkohol, jó savak, minimális tannin keretezi. Ízében meggy, piros bogyósok, zöldfűszerek és ismét pici füstölt sonka. 5p-

bockermitage2015.jpgBock Ermitage 2015
A pince birtokbora, cabernet franc és cabernet sauvignon az alapja, kiegészítve merlot, pinot noir, portugieser és syrah fajtákkal, 1 évig nagy ászokhordókban és használt barrique-ban érlelve. Az illatban visszafogott gyümölcsösség - meggy és erdei gyümölcsök -, egy kevés étcsoki és fekete olíva, pici bőrösség. A közepes test arányos szerkesztésű, picikét szárító, poros tanninnal, pont jó savval, nem túlzó alkohollal. Ízben porrá aszalt és érett meggy és erdei gyümölcsök, pici étcsokoládé, dohány és bőr, száraz lecsengés. Inkább a klasszikusabb, régről megszokott villányi vonalat hozza. 5p+

lajverszekszardibikaver2017.jpgLajvér Szekszárdi Bikavér 2017
60% kékfrankos, 20% kadarka, 15% cabernet franc, 5% cabernet sauvignon, házasítás előtt fajtánként 1 év érlelés hordóban. Érett, földre esett meggy, pici földesség jellemzi a kissé bizonytalan illatot. Közepesnél könnyebb, a tannin sem sok,de kicsit érdes tapintású. Meggy, meggymag, meggyszár, minimális étcsoki adják az aromákat, a lecsengés kissé kesernyés. 4p

nagbormuvekfoldesegsyrah2018.jpgN.A.G. Borművek Föld és Ég Syrah 2018
Érdekes, egyedi illatvilág: édes paradicsommártás, szilvaszósz, túlérett piros bogyósok, enyhe virágosság. Kóstolva vastag, de laza szövésű, aránylag lágyabb érzetű savak mellett. A korty meleg érzetű, puha tapintású és meglepően jól megemészti a 15,5% alkoholt, ami inkább egy kis édességet ad, és csak a finisben fűt határozottabban. Érett-túlérett erdei gyümölcsök, szilva, meggy, cseresznye, pici fűszer színezik ízben is. 5p+

Berényi István Nem Kóla Kékfrankos (nem hordós) 2018
Eleinte meglehetősen fülledt, szellőzéssel érett meggy, pici földesség jelenik meg. Szájban könnyű, szinte tanninmentes, puha tapintású, enyhén édeskés ízében meggy, édes paradicsom, kis tárolóedényes mellékíz. 3p

berenyiistvannemkolakekfrankos2018.jpgBerényi István Nem Kóla Kékfrankos (hordós) 2018
Ugyanaz az alapanyag, de ez hordót is látott. Az illat és az íz ennél a bornál tiszta, meggyes, ribizlis, minimális édességérzettel. Könnyű, puha tapintású, gördülékeny korty, a tartályos verziónál tartalmasabb, zamatosabb. 4p+

sauska13cuvee2017.jpgSauska 13 Cuvée 2017
Erdei gyümölcsös, piros és fekete ribizlis, szilvás, fahéjas, lila virágos illat fogad, egyre több meggyel, pici égett gumival. A test legfeljebb közepes, vagy valamivel könnyebb, inkább savra, mint tanninra épít, alapvetően jól iható, de a kortynak van egy enyhe szárító hatása. Ízben is meggy, erdei gyümölcsök, piros és fekete ribizli, szeder, pici szerecsendió színezi. 5p+

kemenczesborhazkekfrankos2017.jpgKemenczés Borház Kékfrankos 2017
Meggy dominál illatában, idővel megjelenik körítésként egy kevés édesfűszer, meggymag és meggyszár is. Közepesnél könnyedebb, stabil savgerincre épül, minimális tanninal. Sallangmentes, jól iható bor, meggyes aromákkal, finom fanyarsággal. 5p-


Édes

serpenstokajsweet2018.jpgSerpens Tokaj Sweet 2018
Kellemes késői szüretes illat: őszibarack, ananász, licsi, töppedt szőlő, cukorka és idővel pici banán. Könnyed és zamatos, gyümölcsösre hangolt, nem túl koncentrált, jól csúszik. Ízben is visszajönnek az illat gyümölcsös jegyei, mandarinnal, savanyú cukorkával. 5p

disznokohattyusszamorodni2016.jpgDisznókő Hattyús Szamorodni 2016
Felezett őszibarack- és sárgabarackbefőtt, egy kis narancs és trópusi gyümölcs, aszalt barack, süteményes, édesfűszeres jegyek jelennek meg illatában, talán minimális illó is. Közepesnél valamivel könnyedebb érzetű, jó savak vezetik, így megvan az egyensúlya. Sárgabarack, narancsolaj és narancshéj, pici édesfűszer és tejcsoki, minimális gomba érezhető ízében. 5p+

kikeletlateharvest2017.jpgKikelet Late Harvest 2017
Kabar, sárgamuskotály, furmint, hárslevelű, 95 g/l maradékcukor, 7 g/l sav, 12% alkohol. Tipikus késői szüretes jegyeket vonultat fel: őszibarack, édes körte és alma, virágok, pici töppedt szőlő, cseppnyi méz formájában, diszkrét édes fűszerességgel, fahéjjal. Inkább töppedt szőlős, mint botrytises jellegű, légiesen könnyű, kerek, finom, jól iható bor. 6p-

oremus5puttonyosaszu2009.jpgOremus 5 Puttonyos Aszú 2009
Narancslekvár, aszalt barack, füge és más aszalt gyümölcsök, pici dió, vanília, csipetnyi dohány díszíti az illatot. A savak eleinte kevéssé tűnnek fel, majd jobban belehúznak, szép ívet adnak a bornak. Közepesen testes, aszú-mércével közepesen koncentrált anyag, selymes textúrával. Ízben is narancslekvár, aszalt gyümölcsök viszik a prímet, halványan még egy kis sósságot is lehet érezni. 7p+

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8115790126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2020.06.20. 09:36:08

Lajvérék jó érzékkel választották ezt a "fine wine" szlogent a szupermarketes boraiknak.
Bakó Ambrus pedig úgy tűnik, saját néven se produkál jobbat, mint a Petrányinál.

furmintfan · http://borrajongo.blog.hu/ 2020.06.20. 10:52:18

@Hepci: A fine wine szlogen fölött mi is értetlenkedtünk egy sort, miközben kóstoltuk a bort (egyébként ungert és rszabi is jobban kedvelte ezt a bort, mint én).
Ez a két 2018-as bor nem volt emlékezetes, de Ambrus 2019-es borai mintaként nagyon ígéretesek voltak, kíváncsian várom őket.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2020.06.21. 02:28:25

@furmintfan:
A kétségtelenül szimpatikus médiamegnyilvánulásokat produkáló B. Ambrus a balatoni fehérbor örök, beváltatlan ígérete...