A Borrajongó

Tegnap ittuk - Jackfall Rózsabimbó 2018

2019. augusztus 27. 06:00 - furmintfan

A kisjakabfalvai Jackfall Bormanufaktúra borával folytatom a nyári rosé-sorozatot. A régebben szinte a nullához konvergáló rosé-fogyasztásom az utóbbi években valamelyest megnövekedett, bár palackos vásárlásra így is inkább csak előzetes tesztelés vagy megfelelő forrásból származó ajánlás esetén vetemedek. Ehhez a borhoz egy budapesti kis mini-borfesztiválon volt szerencsém és egy pohár alapján tetszett annyira, hogy haza is vigyek egy palackkal. Nem bántam meg, sőt a kedves bloggertársak sem, akik a maradékból részesültek. Négykezes megemlékezés következik.

jackfallrozsabimbo2018.jpg

Jackfall Rózsabimbó 2018
furminfan: A bor kisharsányi Bocor-dűlő kékfrankosából és merlot-jából készült. Az illat érett piros bogyós gyümölcsös, málnás, szamócás, tutti-fruttitól mentes. Kóstolva egészen telivér rosé, nem egy játékbor, van eleje, közepe, vége. Telt és tartalmas, jó savak dolgoznak alá, az alkohol pedig rosé-hoz képest picit magas (13%), ezért érdemes alaposan lehűtve fogyasztani. Ízben is hozza a málnás, szamócás, meggyes jegyeket, érett és egyben kellemesen savanykás piros bogyósokat, frissítően fanyar finissel. Szép munka. 5p (1800 Ft - Pincétől)
ungert: Mivel idén még a szokásosnál is kevesebb hazai rozét szűrtem át a szervezetemen, így nem tudom kellően széles statisztikai mintával alátámasztani, hogy ez a bor egyike az idei legjobbaknak. Egyszerű, tiszta és vonzó epressége, könnyűre hangolt, de mégis borszerű karaktere miatt éppen olyan könnyen és lendületesen fogyasztható, amennyire az a műfajtól elvárt, mégsem hajlik el az alap tutti-fruttis semmitmondásba. Kiváló rozé messze a hazai átlag felett. Öt pont.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8415013396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása