A Borrajongó

Tegnap ittam - Tornai Nász 2017

2018. szeptember 11. 06:00 - furmintfan

Itt van az ősz, itt van újra, és itt vannak a szokásos őszi borakciók is. Ennek okán a következő néhány "tegnap ittam" írásom a közszolgálatiság oltárán áldozva a hiperekben elérhető őszi borkínálatot szondázza majd. Nem tudom, hány részig jutok, mielőtt a borvásároknak vége, mindenesetre itt az első írás, amely egy somlói fehérborról szól.
 tornanasz2017.jpg

Tornai Nagy Somlói Nász 2017
Olaszrizling, sauvignon blanc és tramini házasítása, tehát nem teljesen a hagyományosnak mondható somlói fajtákra épít. Az arányokat nem ismerem, de úgy sejtem, az olaszrizling mellett a másik két fajta jelentősen kisebb mennyiségben, fűszerként került a borba. A címke és a borstílus leginkább pincészet "Friss" borcsaládjának vonalát követi, és árban is nagyjából ugyanott járunk.
Az illatban egyik fajta karaktere sem ugrik ki, leginkább a citrusos, zöldalmás, zöld őszibarackos vonalon mozog, köves, sós, mandulás villanásokkal. A sav elég élénk, de nem bántó, a tömörebb magot puhább tapintású szövet veszi körül. Ízben ugyanúgy a zöldalmás, zöld őszibarackos, citrusos jegyek dominálnak, a korty végén halvány fűszerességgel és zöldes villanásokkal. Nem kifejezetten behízelgő karakterű, de jól elkészített, korrekt alapbor, amelyben még némi termőhelyi karaktert is fel lehet fedezni. Nálam 4 pont-5 pont határán billeg. (1200 Ft - Aldi)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4414229701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása