A Borrajongó

Felcsigáz(ód)ás

2010. július 01. 14:11 - drbarta

Ebben a sorozatban a közeljövő várva-várt kóstolásainak "beharangozásáról" van szó.

Ezúttal a holnap esti klub témájaként egy alapos merítést tervezünk az általam olyannyira szeretett németajkú rieslingekből.

Az elképzelés az volt, hogy a riesling szempontjából jelentős borvidékek egy soron belül képviselve legyenek egy-egy jeles termelő, egy-egy jeles tételével. Cél, hogy közelebbi benyomásokat szerezzünk különböző borvidékek által képviselt arculatokról. 
 
A mostani felcsigázás keretein belül tervezek megosztani egy-két tudnivalót is, miért is tűnik a sor érdekesnek, valamint a fontosabb külföldi médiákban kapott pontszámokat.
 
A sor így fog kinézni:
Tovább
1 komment
Címkék: felcsigázás

További fehérborok a Balaton környékéről, avagy az előző poszt margójára

2010. július 01. 07:00 - drbarta

Úgy néz ki mostanság a könnyebb, gyümölcsösebb, elegánsabb fehérborok divatja zajlik. Szerzőtársamhoz hasonlóan én is ilyesmiket nyitottam a héten, stílusuk alapján helyet kaphattak volna akár a tegnapi poszt borai között is.

Tovább
Szólj hozzá!

Balatoni fehérborok

2010. június 30. 11:34 - pardi norbi

 

       Nemrégiben nyolc fehérbort válogattam össze és kóstoltam meg egymás után a Balaton környékéről. A borok kiválasztásánál bajban voltam, mert nehéz volt eldönteni mely borokat hagyjam ki és tegyem be, elég nagy a merítési lehetőség. Végül az alábbiak mellett döntöttem:
Tovább
4 komment

Különböző stílusú maradékcukros borok- egy riesling, egy juhfark és egy ezerjó

2010. június 28. 08:33 - drbarta

Az elmúlt hétvégén vendégáradat volt nálunk, és mint így ,néhány palack bor felbontásra került. Mivel látogatóim inkább édesszájú emberek, így a választott borokban annyi volt egyedül közös, hogy egyik se a száraz kategóriába esik.

Én sajnos már rég nem tudok úgy leülni borozni, hogy közben ne jegyzetelnék( akár ténylegesen, akár gondolatban) így ez az esemény sem marad írás nélkül:)

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása