A Borrajongó

Weninger Cabernet Sauvignon 2009

2012. szeptember 10. 06:00 - akov

Borunk a palás és köves Spern Steiner dűlőben telepített, biodinamikus művelésű cabernet sauvignon tőkék terméséből készült. A meleg és száraz évjáratnak, valamint a rendkívül alacsonyan tartott hozamnak (20hl/ha) köszönhetően jó minőségű, egészséges és tökéletesen érett alapanyagot szüreteltek. Fatartályban erjedt, majd ezt követően hordóba került. Érdemes exponálni, hogy a minimális kénhasználatnak hála teljes kénje 15mg/l (!), amely talán az allergiás borfogyasztók számára is elfogadható mennyiség. 2011 decemberében palackozták, összesen 2.500 üveget töltöttek le belőle.

wn_cs.jpg

Tiszta, vonzó illat, friss fekete bogyósokkal, földdel, izgalmas hűvösséget kölcsönző fekete borssal. A fahatás visszafogott, aprócska mentolos aroma jelzi, hogy cabernet-vel van dolgunk. A közepesnél teltebb korty lendületes, egyszerre vonultatja fel a meleg évjárat és a hűvösebb klímájú borvidék jellemzőit. Nem kevés sava van, az érett fekete bogyós aromákkal inkább a savanyú gyümölcsökre, fekete ribizlire és meggyre asszociálhatnánk. A kóstolásra is tapasztalható mentolos hatás a cabernet-re, az erőteljes fekete borsos karakter pedig a syrah-ra emlékeztet. Tannin van jócskán, de tökéletesen beérett, kellemesen simul össze a beltartalommal. Kifejezetten jól esik a nem túl magas alkohol és a visszafogott fahatás. Ahogy szellőzik, egyre csak jobb és egyre jobban csúszik a már hűvösbe forduló éjszakában. Erős 6 pont, paraméterei alapján jócskán érlelhető. Rendkívül baráti ár. Köszönjük! 2.900Ft. 13,5% (Bortársaság)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr954764860

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Weninger Cabernet Sauvignon 2009 2012.09.10. 12:36:01

A minimális kénhasználatnak hála teljes kénje 15mg/l, amely talán az allergiás borfogyasztók számára is elfogadható mennyiség.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása