A Borrajongó

Marlborough-i sauvignon blanc trió - Framingham, Matua Lands & Legends, Misty Cove Landmark Series Sauvignon Blanc 2022

2024. június 28. 06:00 - furmintfan

A nyári melegben jól csúsznak a friss, intenzív fehérborok, a töretlenül népszerű sauvignon blanc ideális választás. A mai bortriót három sauvignon blanc adja Marlborough-ból, a fajta  új otthonából.

marlboroughsauvignonblanc2022_1.jpg

Három "középkategóriás" bort választottam, legalábbis olyan értelemben, hogy itt szereplő pincészetek választékában ezek a borok az alap tételek és a csúcskategória között helyezkednek el.

marlboroughsauvignonblanc2022_2.jpgFramingham Sauvignon Blanc 2022
A Wairau Valley-ből származó alapanyag egy részé héjon erjesztették és rövid ideig akácfa hordókban is érlelték. Citrusok, tv paprika, maracuja, egres, alma és kiwi elegyedik illatában.  A karcsú, nyúlánk testet pörgős savak vezetik, van egy kis fenolos húzása is a kortynak. Citrusok dominálják az ízképet, némi egres, maracuja, zöldfűszerek és enyhe sósság teszik teljessé a képet, második nap az érettebb gyümölcsök felé tolódik a spektrum, almával, banánnal. Intenzív, friss bor, de savai picit élesek. 6p (7990 Ft - Ab OVo)

marlboroughsauvignonblanc2022_3.jpgMatua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2022
Az illat moderáltabb intenzitású, mint a másik két bornál, citrusok, pici zöldpaprika, ananász, maracuja, trópusi gyümölcsök és pici zöldfűszer színezi. Karcsú, lendületes bor, megvan a vibrálás a savakban, de nem pörögnek túl, mint a Framingham esetében és a textúra is simább. Citrusok, ananász, lime, zöldfűszerek és enyhe sósság a fő díszítőjegyek, mintha picike maradékcukor is kerekítené a kortyot. 6p+ (7500 Ft - Bortársaság, iDrinks.hu)

marlboroughsauvignonblanc2022_4.jpgMisty Cove Wines Landmark Series Sauvignon Blanc 2022
A Fareham Lane dűlő terméséből készült a bor, acéltartályban erjedt és érlelődött, 6 hónapig finomseprőn tartva. Ennek a bornak a legintenzívebb az illata, benne citrusok, zöldalma, trópusi gyümölcsök, mangó, maracuja, pici gyógynövény. A savérzet itt a legpuhább, legfinomabb a trió tagjai közül, megvan a kellő lendület, ugyanakkor a korty sima, élmentes és kerek. Intenzív ízében lime, zöldalma, őszibarack, mangó, maracuja, zöldpaprika és pici fekete ribizli.  Kiegyensúlyozott és zamatos bor. 7p- (5450 Ft - iDrinks.hu)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1618433935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

torroblau 2024.06.30. 16:27:21

Kíváncsi lennék, hogy egy Tesco Finest SB hogyan szerepelne mellettük.
süti beállítások módosítása