A Borrajongó

A magyar borvilág kincsei a Kálvária Pincében - Ripka Gergely

2024. január 30. 06:00 - furmintfan

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818311011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2024.01.30. 10:45:36

Pár hete voltunk Tarcalon egy (szombati) rendezvényen, a rendezvény látogatóit leszámítva kongott az ürességtől, egyedül a Királyi Vő kúriájának (Andrássy) udvarában állt pár autó. Amikor besétáltam a Degenfeld éttermébe ebédelni, nem volt vendég, szinte megijedtek tőlem. Az étellel is voltak bajok, ráadásul kihoztak egy hibás, majdnem ihatatlan bort hozzá. A Kikelet borteraszán a reklámtáblán ígért házi sütemények helyett egy darab fonnyadt, bolti islerrel tudtak szolgálni, a kávé is igen gyenge volt.
A száraz alapborok általában harmatosak és a "jobb" pincék már 4-5000 forintokért adják őket.
Roppant erősen kellene gondolkodnom, hogy a közeli remek kirándulási lehetőségeken kívül mi a vonzó Tokajban... talán fel kellene ébredni a helyieknek és marketingeseiknek a permanens önfelszopás helyett...

furmintfan · http://borrajongo.blog.hu/ 2024.01.30. 11:20:45

@Hepci: Valószínűleg a tél a leggyengébb forgalmú évszak arrafelé, de persze ez inkább csak az ürességre lehet jogos magyarázat, a többi felsorolt dologra nem.
Melyik volt az ihatatlan bor a Degenfeldnél?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2024.01.30. 11:52:33

@furmintfan: Dobogó Izabella Utca Pinot Noir 2017. Én választottam vadételhez, mert korábban jót olvastam róla valahol, de élvezhetetlenül fáradt-oxidált volt. Amikor panaszkodtam a pincérnak, hogy vacak, mondta, hogy mástól is hallották már. Mit lehet erre mondani?
süti beállítások módosítása