A Borrajongó

Wachau rovat- Knoll smaragdok

2011. november 15. 06:00 - drbarta

 Weingut Knoll: Loibner Riesling Smaragd 2009

Élénk, gyümölcsökkel telt illat, grapefruit, narancs, őszibarack, enyhe poros ásványosság. Közepesen telt, arányos és tiszta korty. Telt ízek, illatban ismertetett gyümölcsökkel, de különösebb mélység nélkül, közepes lecsengés. Játékos, zizegő savak, remek egyensúly. Nem valami hosszú, lehetne cizelláltabb és acélosabb is, de így is kiváló, bevezető szintű smaragd riesling. Eléri a 6 pontot.(86)
Weingut Knoll: Loibner Grüner Veltliner Smaragd Ried Schütt 2009
Régóta vágytam már egy igazán jó grünerre. Már az illatból felsejlik a hiánypótlás. Ideális érettségű gyümölcsök, citrusok, barack, sárgadinnye, trópusibb színezet, mangó, papaya, valamint jellegzetes édes fűszerek, és idővel egyre kifejezettebbé és mélyebbé váló füstös-kőporos ásványosság. Direkt és színes az illat, de mégse tolakodó, inkább csak meglibbenti értékeit. Szájban közepesen telt. A pince boraira jellemző módon tiszta, letisztult és abszolút elegáns. Csontszárazsága mellett zamatos,  de túlzásoktól mentes. Sárga gyümölcsös-fűszeres-markánsan ásványos ízvilág, fókuszált, sűrű, elég hosszan kitartó kortyközép, közepesnél hosszabb lecsengés. Cizellált,a fajtához képest kiválóan feszes savak kísérik a tartalmat, az alkotók egységben és egyensúlyban. Nincsennek világrengető mélységek, komplexitásánál is van feljebb, de a maga nemében perfekt. Sima 7 pont. (91)
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr973374762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2011.11.17. 17:48:13

A knolléknak ultra-komoly címkéjük van. Úgy látom ez se viccelt. :)

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2011.11.18. 08:06:05

@akov: Ez se? Mindegyik borukon pontosan ugyanez a címke.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2011.11.18. 11:40:40

Jó, nem vágtam, hogy minen boron ez van. Mindegy, nekem olyan szentlélek-földreszállás érzésem van, amikor ránézek. :)
süti beállítások módosítása