A Borrajongó

Idegenlégiós - Gallay Pince Kabar 2019

2021. április 04. 06:00 - furmintfan

Tavaly az első bükki alapanyagból készült Gallay Kékfrankos kapcsán már említettem, hogy a pince tulajdonos-borásza, Borbély Roland a családi birtok elindítása előtt dolgozott más borvidékeken is, ahonnan egy-egy jellemző szőlőfajta szeretetét is hazavitte a Bükki borvidékre. A saját telepítések termőre fordulásáig  ezekből a fajtákból eleinte csak szőlő felvásárlása útján készülhetett bor. Kékfrankosból már rendelkezésre áll a saját ültetvény, és abból már palackban van az első évjárat.  A bükki kabarra viszont kicsit még várni kell, de érdekes lesz majd látni, hogy a tokaji fajta hogy muzsikál majd szülőföldjén kívül (Somlón a Somlói Vándornál biztatóak az első jelek). Addig is idegenlégiósként a Tokaji borvidékről vásárolt szőlőből készült el a 2019-es Kabar.

gallaypincekabar2019.jpg

Gallay Pince Kabar 2019
A bor spontán erjedt tartályban és 11 hónap seprőn tartás után palackozták. Az illat finoman fűszeres, érett fehér húsú gyümölcsöket közvetít, leginkább érett alma formájában, kezdetben pici virágosságot is érezni. A korty kerek, rendezett, sehol se esik túlzásokba. Közepesen telt, épp csak enyhén krémes, kellően élénk, de nem éles savak mozgatják.  Az ízvilágot is éret fehér húsú gyümölcsök, almafélék határozzák meg, enyhe déligyümölcsös, fűszeres érintéssel, cseppnyi mézzel, a korty végén enyhe kesernyével. A 2019-es kiadás nem lett annyira buja, mint 2018-as elődje, de igazán kíváncsi akkor is az első bükki kabarra leszek. 5p (3500 Ft - pincétől)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9816488172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása