A Borrajongó

Magyar egyveleg 2018/6

2018. december 23. 06:00 - furmintfan

Év végére itt az utolsó magyar egyveleg, szokás szerint sok a borok között a száraz tokaji, de ez már csak így marad. :)

egyvelegdugokm17.jpg

Pezsgő


Szentesi J&J Mandula Rajnai Rizling Pezsgő Brut 2015
Almafélék, édes citrusok, őszibarack. Jó állagú bubik, élénk sav, enyhe édességérzet, édes citrusok, őszibarack, édes alma. 6p

szentesijjmandulapinotnoirrose2015.jpg
Szentesi J&J Pinot Noir Rosé Pezsgő Brut 2015
Fehér virágok, cseresznye, szamóca, fehér cseresznye színezi. Kecses, elegáns, könnyed, finoman krémes pezsgő, picike buborékokkal. 6p



Fehér

gizella47csepp2015.jpg
Gizella Pince 47 Csepp Furmint-Hárslevelű 2015
Őszibarack, édes citrusok, finom fűszerek, halvány palackérettség mutatkozik meg illatában, ízében körtével, lime-mal kiegészülve. Lendületes savait pici maradékcukor kerekíti, jó egyensúlya van, tartalmas és zamatos. 7p

budahazyfeketekuriachistmannhars2015.jpg
Budaházy-Fekete Kúria Christmann Hárs 2015
Vonzó, kifejezett illata édes citrusokkal, kandírozott citromhéjjal, mézzel kényeztet. Kóstolva egyszerre lendületes és kerek, a maradékcukor behízelgőbbé, zamatosabbá teszi. Citrusok, lime, fehér húsú gyümölcsök, pici zöldfűszer. 6p

 
Ikon Rajnai Rizling 2017
Pici édesfűszer, citrusok, őszibarack, fehér húsú gyümölcsök. Feszes savak húzzák ki, elég tartalmas is, ízében citrusok, zöld őszibarack, zöldalma, citromhéj. 5p+


Homola Parti Szél 2017
Olaszrizling, szürkebarát, tramini és chardonnay. Érett fehér húsú gyümölcsök és másodsorban citrusok, némi fűszer színezi. Közepes testű, jól kitölti kereteit, finoman krémes, almás, őszibarackos, grapefruit-os, fűszeres jegyekkel. 5p+


Homola Hajnóczy Olaszrizling 2016
Illatában fehér húsú gyümölcsök, édesfűszerek, pici só. Telt, kerek, a hordó még érezhető, de már nagyrészt beépült. Alma, érett citrusok, csipetnyi só, édesfűszerek jelennek meg ízében. 6p


Homonna Furmint-Hárslevelű 2016
Hűvös hangulat, fehér húsú gyümölcsök, citrusok, körte és őszibarack, finom fűszeresség. Szikár felépítésű, tömör anyag, ízében citrusok, narancs, grapefruit, zöld őszibarack, fehér húsú gyümölcsök. 6p+

oremusmandolas2009magnum.jpg
Oremus Mandolás Furmint 2009 Magnum
Remek illat, finom palackbuké, elegáns fűszeresség, citromkrém, körte és őszibarack. Telt, masszív felépítésű, emellett is kiváló arányokat mutat, élmentesre csiszolódott, mindene a helyén van, az egyébként aránylag magas alkoholt (14%) is elnyeli. Az öblös, széles kortyban érett citrusok, citromkrém, narancs, érett fehér húsú gyümölcsök, finom fűszerek. Élmény. 7p+


Pannonhalmi Apátsági Pincészet Prior 2016 Magnum
Illatában pici petrol, fehér húsú gyümölcsök, citrusok, alma- és barackfélék, kevés grillázs. A korty széles, jól kitöltött, tömör és öblös, feszes savakkal megtámogatva. Fehér húsú gyümölcsök, citrusok, almafélék, pici grillázs és petrol színezi, kezdődő palackéréssel. Az egyik legjobb magyar rajnai rizling, amihez szerencsém volt. 7p


Homonna Határi Furmint 2016
Sárga húsú őszibarack, némi sárgabarack, barackhéj, finom fűszeresség. Jól strukturált, közepes testű, jó koncentrációt mutat, tömör maggal. Őszibarack, édes citrusok, finom fűszeresség a háttérben. 7p


Gizella Pince Szil-völgy Furmint-Hárslevelű 2013
Érett sárga húsú gyümölcsök, narancs, méz, édes barack, trópusi gyümölcsök, ananász és késhegynyi vanília jellemzi az intenzív, buja illatot. A korty öblös, kerek, élénk savak vezetik, kis maradékcukor kerekíti. Ízében is a sárga húsú gyümölcsök, édesfűszerek és mézes jegyek triója dominál. 6p+


Váli Badacsonyi Budai 2017
Buda zöld. Fehér húsú gyümölcsök, pici virág érezhető illatában, ízében citrusok, zöldalma, körte, pici zöldfűszer. Könnyed, egyenes vonalvezetésű bor, üde savakkal. 5p

csetveiamphoraezerjo2016.jpg
Csetvei Ezerjó Amphora 2016
Az illat eleinte meglehetősen tompa, kicsit szellőzve és melegedve erőre kap: ananász, körte, pici méhviasz, citrusok tűnnek fel. Szájban jó savak, pici cseresség vezeti, kicsit talán savhangsúlyos is. Almafélék, citrusok, minimális banán, ananász, mandula, kis citrushéj és fűszer érezhető ízében. 6p-

zsadanyiszarazszamorodni2010.jpg
Zsadányi Pince Száraz Szamorodni 2010
Inkább gyümölcsös, friss, modernebb illatot mutat, sárga húsú gyümölcsökkel, sárgabarackkal, süteményes jegyekkel, édesfűszerrel, picike illóval. A kortyot szépen gömbölyíti egy kevés maradékcukor, jó egyensúlya van, sárgabarack, narancs, citrusok, süteményes és édesfűszeres jegyek jellemzik. 6p

szentesibatyusrajnairizling2016.jpg
Szentesi Pince Rajnai Rizling Bátyus 2016
Fehér húsú gyümölcsök, zöldfűszerek, őszibarack és zsálya uralja az illatot, ízben ehhez almafélék és citrusok társulnak. Közepes test, közepes koncentráció, szélesebb savak jellemzik. 6p-


Pannonhalmi Apátsági Pincészet St. Martinus 2018
Kellemes, virágos, körtés, zöldalmás, szőlővirágos, enyhén banános illat, friss, üde, de nem tolakodó vagy közönséges. Szájban ropogós, könnyű, pici minimális édességérzettel, körtés, citrusos, zöldalmás ízzel. 5p-


Pelle Pince Betsek Furmint-Hárslevelű 2015
Őszibarack, édes alma, édes fűszerek, majd zöldfűszerek, zsálya tűnnek fel az illatban, majd idővel egy kis gyógyszeresség is. A savak komoly lendületet adnak a korty elején, azonban a finis enyhén kesernyésbe fordul. Érett citrusok, fehér húsú gyümölcsök, őszibarack a fő díszítő jegyek. 6p-

bottkulcsarharslevelu2013.jpg
Bott Pince Kulcsár Hárslevelű 2013
Eleinte meglehetősen visszafogott az illata, de ahogy nyílik sárga húsú gyümölcsök és édesfűszerek jelennek meg illatában és van egy kezdődő palackbuké is benne. Szájban széles, kerek, egy pici cukorral, gazdag ízekkel, finom, éppen csak kezdődő érettséggel. Sárga húsú gyümölcsök, narancs, sárgabarack, sárga húsú őszibarack, édes citrusok, kevés trópusi gyümölcs, kandírozott narancshéj. Zamatos, hedonista bor ideális érettségben. 7p-


Bott Pince Határi Hárslevelű 2013
Moderált intenzitású illat, fehér és sárga húsú gyümölcsökkel, édes citrusokkal, gyurmával és nedves kővel, némi édesfűszerrel, egyre erősödő édes gyümölcsös karakterrel. A szikár vázra masszív test épül, feszes savai mellett kis édesség is érezhető. Édes és fanyar citrusok, körte, őszibarack, pici birs, grapefruit, késhegynyi vanília. Hűvösebb érzetű, picit rusztikusabb, mint a Kulcsár. 7p-


Nyolcas és Fia Narancsbor 2017
70% tramini, 30% leányka, egy hétig héjon áztatva, rövid ideig hordóban érlelve. Körtekompót, némi őszibarackos ice tea és narancs. Kerek, leheletnyit cseres, jó felépítésű anyag. Egészen közérthető bor a stíluson belül, amolyan "narancsbor light". 5p+

nadaschardonnaybarriquepalack2017.jpg
Nádas Borpince Chardonnay Barrique Palack Válogatás 2017
Kevés édesfűszer ötlik szembe, illetve orrba először, majd banán, ananász és körte társul a fűszerekhez. Zamatos, ízében ananász, sárgadinnye, körte, grapefruit, citrusok, citrushéj, finom fűszeresség. Finom és lendületes savak vezetik, a hordó is jól illeszkedik a testhez, de a lecsengés kicsit rövid. 6p-

bocorchardonnay2015.jpg
Bocor Pincészet Chardonnay 2015
Egyértelműen a hordó uralja, vanília, kókusz, szegfűszeg és banán. Szerencsére ízében nyári alma és citrusok is feltűnnek, egy kis mézzel és selyemcukorral. Krémes, széles, vaskos bor, éppen elegendő savval. 5p

szivekzvk20152017.jpg
Szivek Pince Zöldveltelini Trilógia I 2017
Gyógynövények, fehér húsú gyümölcsök, kevés fűszer illatban. Meglehetősen egyszerű, lágy és rövidke, zöld körtével, citrusokkal, fehér húsú gyümölcsökkel. 4p


Szivek Pince Zöldveltelini Trilógia II 2017
Érett sárga húsú gyümölcsök, sárga szilva, pici birs, szájban némi grillázs és méz. Kerek, finoman érett, savai kissé lágyak, az alkohol hangyányit emelkedett. 5p-


Szivek Pince Zöldveltelini Trilógia III 2015
Grillázs, máz, petrol és édes barack. Szájban széles, kicsikét érdes. Érett sárga húsú gyümölcsök, méz, grillázs, kezdődő tercier jegyek. 5p


Pálffy Pincészet Egytőről Olaszrizling 2017
Nagyon érett alma illatban, frissebb jegyek, zöldalma, golden alma és citrus szájban. Egyenes vonalvezetésű, egyszerű, de kifejezetten finom és behízelgő bor, utóbbit egy kis maradékcukor-tartalomnak is köszönheti. 4p

gallajoskantortagolaszrizling2016.jpg
Gál Lajos Kántor-tag Olaszrizling Grand Superior 2016
Az illatában van egy kis bizonytalanság, emellett mandula és fehér húsú gyümölcsök is feltűnnek. Közepes teste mellett jó arányokat mutat, bár szájban tarthatna egy kicsit hosszabban. Édesre érett alma, némi citrusosság, marcipán és fűszerek, csipetnyi só jellemzi ízét. 5p


Bott Pince Teleki Furmint-Hárslevelű 2013
Érett sárga húsú gyümölcsök, barackfélék, birs, pici karamell díszíti a már palackérett állapotot jelző illatot. Ízben érett citrusok, narancs, grapefruit, pici édesfűszer, vanília, birs. Jól muzsikáló savai mellett pici cukor kerekíti a kortyot, a vége viszont kicsit kesernyésbe fordul. 6p

pelleszenttamas2015.jpg
Pelle Pince Szent Tamás Furmint 2015
Édes citrusok, őszibarack, fehér húsú gyümölcsök, diszkrét fűszeresség határozzák meg illatát. Penge savak vezetik, pici maradékcukor gömbölyíti a kortyot. Édes citrusok, mandarin, citrom, őszibarack, vanília és gyömbér. 6p

Homoky Dorka Szent Tamás Furmint 2015
Fülledten kezd, majd pisztáciás, citrusos, citrushéjas illatot hoz. Szájban feszes és tömör, főleg citrusos ízjegyekkel operál: citromvelő, lime, pomelo, savanykás mandarin, zöldalma és pisztácia kíséretében. 6p



Rosé

kreinbacherrose2017_1.jpg
Kreinbacher Rozé 2017
44% cabernet franc, 44% kékfrankos, 12% syrah. Szamóca, piros bogyós gyümölcsök, kis édesfűszer és seprős, krémes motívumok díszítik illatát. Lendületes savak vezetik, finoman fanyar, az alkoholt is érezni egy picit. Szamóca, cseresznye, citrusok, halvány fűszeresség és leheletnyi sósság. Karakteres rosé. 5p

Petrányi Rosé 2017
Cseresznye, szamóca, mandarin, pici virág. Tartalmas, zamatos, nem művi, nem tutti-fruttis, borszerű rosé. 5p

bottfrigyesrose2017.jpg
Bott Frigyes Unfiltered Rosé 2017
Opálos küllem, krémes, málnás, epres, vérnarancsos illat. Telt, finoman krémes, jó savakkal, komoly beltartalommal. Piros bogyós gyümölcsök, málna, cseresznye, eper, vérnarancs, kevés fűszer és tejszín. 6p

szentdonattalajsztorirose2017.jpg
Szent Donát Talajsztori Rosé 2017
Illatában cseresznye és szamóca, ízében ezek mellett mandarin, citrusfélék. Semmi tutti-frutti vagy műédesség, ízben ráadásul idővel egyre inkább a citrusok és a fehér húsú gyümölcsök felé tolódik a spektrum. A korty lendületes, jól kitöltött, tartalmas, kellemesen fanyar, zamatos és még talán egy kis sósságot is fel lehet fedezni benne. 5p+


Pannonhalmi Apátsági Pincészet Rosé 2017
Érett piros bogyós gyümölcsök, szamóca, málna és meggy jellemzik illatát és ízét. Kerek, tartalmas, leheletnyi édességérzettel, zamatos gyümölcsösséggel. 5p+



Vörös

szabotamasferencministrans2017_1.jpg
SzabóTamásFerenc Ministráns Kékfrankos No. 1 2017
Szabó Tamás, alias sweetsole bora, ungert kapta tőle és hozta el egy közös kóstolóra, remélem nem baj, hogy megemlékezek róla írásban is. Az illatnak kell egy kis idő, eléggé meglepő, határozottan természetes boros beütése van, szokni kell. Kék virágos, erdei gyümölcsös, meggyes karaktert villant, pici céklával, földességgel. Szájban sima, könnyű, szellős felépítésű. 5p

kristinussas2012.jpg
Kristinus Borbirtok Sas Cuvée 2012
Merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon. Erről a borról konkrétan egy kókuszgolyó jutott eszembe, meggyel a közepén. Illatában és ízében egyaránt kókusz, étcsoki, rumos meggy, likőrös jegyek, túlérett fekete bogyósok. Vastag, édes, alkoholos és lusta. A kókuszgolyót egyébként imádom, de ez mégiscsak egy bor akar lenni. 4p


Homola 100% Balaton Vörös 2017
Merlot, kékfrankos és cabernet sauvignon. Gazdagon fűszeres, főleg szárított zöldfűszerekkel, piros bogyósokkal, pici fűszerpaprikával körítve. Könnyedségéhez mérten kerek, vidám, jól iható bor, fanyar piros bogyós gyümölcsökkel, ribizlivel, meggyel, zöldfűszerekkel, pici szárított paradicsomos-fűszerpaprikás aláfestéssel. 5p-


Homola Kékfrankos 2016
Hüvös hangulatú, finoman fűszeres, cseresznyés, csipkebogyós, ribizlis, pici korianderrel, keleti fűszerekkel. Karcsú, könnyed, inkább a savakra épít, a tannint éppen csak érezni. 5p+

weningersteiner2013.jpg
Weninger Steiner Kékfrankos 2013
Illatában eleinte baromfiudvar és csatorna, majd szellőzéssel tisztul, megjelennek a fűszerek, a meggy, málna, eper, majd megint kis idő eltelte után virágok és rózsa is. Feszes savakra és kissé szemcsés tanninra épül a finom szövésű korty. Ízében meggy, piros bogyósok, gyógynövények, fűszerek, pici animalitás. Elég hullámzó teljesítményt nyújt, vannak percek, amikor nem túl kellemes, legjobb pillanataiban viszont szép dolgokat villant. 6p-

nagfoldesegsyrah2016.jpg
N.A.G. Föld és Ég Syrah 2016
Sok fűszer és erdei gyümölcs színezi az illatot. Közepesnél karcsúbb, sima, selymes tapintású, finom, lendületes savai mellett tannin alig érezhető. Málnadzsem, piros bogyós gyümölcsök, erdei gyümölcsök, fűszerek. Elegáns, zamatos bor. 6p


Haraszthy Pinot Noir 2016
Először édesfűszerek tűnnek ki illatából, majd érkeznek a piros bogyós gyümölcsök - szamóca és cseresznye. Könnyű, laza, tanninja alig tűnik fel, savai kellően élénkek. Savanykás piros bogyósok, eper, cseresznye, ribizli, kevés fűszer. 5p


Szentesi Pince Kékfrankos 2013
Édesfűszerek, érett piros bogyós gyümölcsök, némi erdei gyümölcs, málna a fő díszítőjegyek illatban és ízben is. Stabil szerkezetű, jó felépítésű bor, a korty fókuszált, hosszú, kiegyensúlyozott, lendületes. 7p-

kissgaborcabernetsauvignon2015.jpg
Kiss Gábor Cabernet Sauvignon 2015
Érett fekete bogyós gyümölcsök, fekete ribizli és szeder, kevés füst és bőr jellemzi illatát. A közepes testhez pont elegendő sav és bársonyos tannin illeszkedik. Ízében fekete ribizli, áfonya, szeder, kis fanyarság és egy kevés fűszer. 6p-


Csányi Pincészet Shiraz 2017
Intenzív illat, újvilági hangulat: fekete ribizli, édesfűszerek, szegfűszeg, fahéj. Meleg érzetű, karcsú és arányos test, gyümölcsökre hangolva, az illatban megismert aromatikával. 4p+


Vylyan Montenuovo 2013
69% cabernet sauvignon, 20% merlot, 8% syrah, 3% zweigelt. Illatában némi fűszerpaprika, szeder, szilva, érett erdei gyümölcsök. Kicsit újvilágias hangulat lengi be. Közepes testéhez korrekt beltartalom, jó sav és integrált tannin idomul. Ízében meggy, szeder, áfonya, szilva, szeder, fekete cseresznye, halvány fűszeresség és cseppnyi balzsamecet. 6p-

konyaricabernetfranc2013.jpg
Konyári Cabernet Franc 2013
Illatában pici animalitás, bőr, de főleg érett fekete bogyós gyümölcsök, szeder, áfonya, fekete ribizli, fekete cseresznye, kevés édesfűszer és idővel csipetnyi fűszerpaprika is bevillan. A kortyban is érett fekete bogyósok dominálnak, meggyel, étcsokival, pici paprikával. A közepes testhez jó sav és érett tannin társul. 6p


Dénes Hegybirtok Vörös Kakas 2016
Érett szilva és meggy, pici mák, kezdődő oxidáció jelei, ízben még túlérett szamóca is feltűnik. Puha savak, kevés tannin, lágy korty, érett jegyek. 4p


Bocor Pincészet Cabernet Sauvignon 2015
Érett meggy, enyhe földesség, túlérett piros bogyósok, halvány pörkölési aromák, pici meggyszószos főtt marhahúsra emlékeztető jegy tűnik fel illatban. A sav feltűnően élénk, kissé ki is lóg, a tannin enyhén szárít, az alkohol picikét emelkedett érzetű. 5p-

sebestyenegytorolkadarka2017.jpg
Sebestyén Pince Egytőről Kadarka 2017
Cseresznyés, piros bogyós gyümölcsös, nagyon könnyű, egyszerű, de jó ivású bor, üde savakkal, és szinte zéró tanninnal. 4p

szeleshatnyek2009.jpg
Szeleshát Nyék 2009
100% cabernet sauvignon. Érdekes illat: kis érettség, fűszerpaprika, mentol, After Eight, gomba, kis édesfűszer és fekete bogyós gyümölcs. Közepes test, feszes savak, érett tannin, hűvös karakter, feketeribizli, áfonya, szeder, meggy, zöldfűszerek és egy kis palackérettség. 6p-

bottfrigyespinotmeunier2017.jpg
Bott Frigyes Pinot Meunier 2017
Érett erdei gyümölcsök, meggy, talán minimális kezdeti oxidáció tűnik ki illatában (nem tudom, mióta volt nyitva a palack). A korty haraphatóan tartalmas, ízes, lédús gyümölcsökkel operál. Szinte primőrös meggy, málna, erdei gyümölcsök, minimális fűszerességgel. Nagyon jó inni. 6p-


Heimann Barbár 2011
Cabernet franc, tannat, merlot és kékfrankos. Mély, "nagy boros" illat, éppen túlérettbe hajló erdei gyümölcsök, szeder, fekete ribizli és szilva érett és dzsemes formában, édesfűszerek, pici étcsoki és kávé. Koncentrált anyag, nagy teste mellett sem nehézkes, komoly beltartalommal bír, és az egyébként magas alkohollal és a sok, de érett tanninnal is simán megbirkózik. Szeder, fekete ribizli, meggy, fűszerek, étcsoki, kapucíner szelet. 7p+

konyaripava2009.jpg
Konyári Páva 2009
Meleg karakterű illatában túlérett gyümölcsök, főleg fekete bogyósok, fekete cseresznye, fekete ribizli, áfonya, fűszerek, kávé és kis földesség. Testes, kicsikét lágy, enyhén emelkedett érzetű alkohollal és sok, érett tanninnal. Túlérett fekete bogyósok, étcsoki, kávé, szójaszósz, fűszerek. 7p-

csetveifricinoir2015.jpg
Csetvei Pince Frici Noir 2015
A bor egy pinot noir és a borász férjéről, Machán-Csetvei Frigyesről kapta "becenevét". Már érettséget sugall az illata és az íze: a piros bogyós gyümölcsök (cseresznye, szamóca, meggy) mellett pici naspolya, grillázs, avar és földesség is érezhető. Szájban laza, könnyű, minimális tannin és pont jó sav érkezik a karcsú test mellé. 4p+

thummereregribikaver2015.jpg
Thummerer Egri Bikavér Classicus 2015
Érett erdei gyümölcsöket - fekete ribizli, áfonya, szeder - kísérnek karácsonyi fűszerek - fahéj, szegfűszeg - az illatban. Közepes teste arányos felépítésű, a tannin bársonyos, az alkohol finoman melegít. Édesre érett erdei gyümölcsök, édesfűszerek jellemzik ízét is, pici fával. 6p

centuriokekfrankos2017.jpg
Centurio Kékfrankos 2017
Igazi gyümölcsbomba: málna, meggy, eper, málnadzsem, kevés erdei gyümölcs. Karcsú és egyben kerek, szaftos, zamatos, nagyon finom tannin és pont ideális sav keretezi, selymes, sima felszínű. 6p

vertespinotnoirreserve2015.jpg
Vértes Birtok Pinot Noir Reserve 2015
Édesre érett gyümölcsös és fűszeres jegyek elegye: szeder, meggy, szegfűszeg, fahéjas és rumos szilva. A fajta testesebb interpretációja, picit melegít az alkohol, a tannin picikét tapadós. Érett gyümölcsök és édesfűszerek díszítik, szájban is jönnek a szilvás, szedres, piros gyümölcsös, szegfűszeges, fahéjas jegyek. 6p

morkcabernetfranc2017.jpg
Mörk Pince Cabernet Franc 2017
Meggy, málna, piros bogyós gyümölcsök, földes jegyek jellemzik, talán picike illó is bevillan illatban. Közepes testű, jó egyensúlyt mutat, üde savakkal, kevés tanninnal, lédús, zamatos gyümölcsösséggel. 5p


Ráspi Cabernet Sauvignon 2015
Technokolos illóval nyit, mellette meggyel. Szájban selymes textúrát villant, kevés tannin, élénk savak keretezik, meggyes, fűszeres, meggymagos jegyekkel. Szerencsére ízében az illós jelleg kevésbé szembeötlő, de azért jelen van. Kár érte. 5p



Édes


Demeter Zoltán Late Harvest 2016
Kosárnyi trópusi gyümölcs, barackfélék, vilmoskörte, édes citrusok ízben és illatban egyaránt. A korty kecses, elegáns, lédús, intenzív, csordultig tele gyümölcsökkel, a savak jól megtartják a maradékcukrot. 7p-


Oremus Szamorodni 2013
Sárgabarack, narancs, narancshéj, botrytises jegyek, minimális illó, halvány fűszeresség tűnik fel illatában. Ízében narancslikőr, sárgabarack, narancs, narancshéj, sárga húsú gyümölcsök, pici édesfűszer és dohány. A maradékcukrot élénk savak és pici kesernye egyensúlyozzák ki. 6p+

royaltokaji6paszu2013.jpg
Royal Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2013
Sárga gyümölcsös illat: sárgabarack, sárga húsú őszibarack, mangó, maracuja, szép fűszerezettség. Nem nagyon koncentrált vagy hömpölygős, de gazdag és nagyon profin elkészített, kiegyensúlyozott aszú, túlzások nélkül. Még fiatal, így főleg a sárga húsú gyümölcsös, trópusi gyümölcsös, narancsos, édes citrusos, mézes jegyekre épít ízben is. Nagyon gyümölcsös, zamatos, élvezetes aszú. 7p+

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7514460658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása