A Borrajongó

Pfneiszl: Cabernet Sauvignon Kettő007

2012. április 12. 06:00 - drbarta

Feketeribizli, szeder, fűszerpaprika. Frissnek, élénknek hatnak még gyümölcsei, szépen érettek, bárminemű lekvárosság nélkül. Szájban közepesen telt, arányos felépítésű korty. Telt ízek, az illatnak megfelelően ideális érettségű, letisztult, primernek ható feketebogyós gyümölcsösség, közepes hosszúságú lecsengés. Közepes, vagy attól csak picit több tannin, finomszemcsés és száraz. Élénk, feszes, de jól integrált savvilág. Az egész bor nagyon csúszik, nekem kifejezetten bejön a könnyedebbnek ható, mégis kellően koncentrált és egyáltalán nem a hordóról szóló világa. Az utóízben kis zöldesség bevillan, ami még nem zavarja a fogyaszthatóságot, de némi esztétikai csorbát azért okoz, ami miatt nincs meg tisztán a hatos. 5 és 6 pont határán, közelebb az utóbbihoz (85)

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr94386550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felvetés 2012.04.12. 08:10:06

Meglepődtem a Pfneiszl vörösökön, amikor legutóbb kóstoltam őket. Már-már gyanúsan jól csúsznak, egyszerűen jó inni ezeket a borokat. Ha jól emlékszemén az Újra Együtt és a 007-es Kékfrankosukat kóstoltam, mindkettő 6 pont körül szórt 1-1 korty alapján.

felvetés 2012.04.12. 08:11:35

No, nálam eltűnt a kommentem, remélem megkerül, mert hihetetlen értékkel bírt...:)))

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2012.04.12. 09:12:10

@felvetés: No, megkerült úgy néz ki :)
Örülök, ha egyetértesz. A 007-es kékfrankos nekem is kifejezetten tetszett tavaly a szegedi borfeszten. Jó , hogy említed, időszerű lenne arra is ránézni.

ungert (törölt) · http://borrajongo.blog.hu 2012.04.14. 08:57:27

hát igen, a jól ihatóság egyáltalán nem hátrány. rendszeresen vadászom is az ilyen borokat amúgy. legjobb, ha olyat fog ki az ember, amit remek csak úgy inni, de meghálálja azt is, ha időt szánunk rá :)
süti beállítások módosítása