A Borrajongó

Homonna Attila: Határi Furmint 2008

2010. november 01. 19:03 - drbarta

Homonna Attila más évjáratú Határi furmintjairól volt már szó itt és itt. Konkrétan ez a bor is volt már említve, mégpedig itt.

A héten esedékes lesz "klubunkban" némi tokaji dűlőfaggatás, így immár szokásosnak mondható "ráhangolódásként" ez a tétel került most terítékre.

A bor:

Eleinte nagyon zárkózott illat, később egyre inkább átható ásványosság jön elő. Szájban közepesnél teltebb és nagyon izmos kortyot kapunk. Nem mondanám aromagazdagnak, vagy színesnek, de jellegzetes egyszerre sós-gyurmás, szárazan-köves és zsírosan- agyagos ásványossága, valamint hihetetlen tömörsége miatt mégis nagy mélysége van a bornak. A savak minden dimenzóban addig nyújtózkodnak ameddig kell, rétegzettek, de viszonylag észrevétlenül teszik a dolgukat. A bor arculatát meghatározó karakán ásványosság miatt komoly és szinte szigorú hangulata mellett a profi élmentes szerkezet gondoskodik némi gömbölyűségről és gördülékenységről. Az ásványosság hosszan megmarad a nyálkahártyába ivódva. Elismerésre méltó tétel, szétbonthatatlan struktúra, de véleményem szerint a fentiek mellé plusszba némi direktebb öröm nyújtása  még nem változtatná meg a bor által szándékolt üzenetet. Mindenestre nagyon Határi és nagyon Homonna. 6 és 7 pont között, minél több időt töltök vele, annál közelebb az utóbbihoz. 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr742414288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása