A Borrajongó

Borászok Borásza: Szentesi József

2013. április 12. 23:15 - akov

Örömmel jelentjük, hogy az idei év Borászok Borásza díjat Szentesi József érdemelte ki. Szeretettel gratulálunk és sok sikert kívánunk a további munkához! Az Év Borászfelfedezettje Berecz Stéphanie, a Magyar Borért díj nyertese pedig Molnár Péter (Patricius) lett. Gratulálunk Nekik is!

jszentesi.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr695220392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demisec · http://thepit.blog.hu 2013.04.13. 07:40:18

Nem értem, és marcsi munkájához ki fog gratulálni??((:
Azt hittem rosszul leszek, mikor ebben a névsorban megláttam a nevet (először nem is tudtam, ki az, annyira zavarba jöttem)...

kegyetlenkirály 2013.04.13. 10:33:07

Gratuláció ! Szentesi Úr munkásságát nézve a Magyar Borért díjazását azonban jobban érteném mint Borászok Borászaként.Legalább maradt még lehetősége begyűjteni azt is !

akov · http://borrajongo.blog.hu 2013.04.13. 10:41:43

@kegyetlenkirály: A Magyar Borért díjat Szentesi 2012-ben kapta meg. Én úgy tudom 2012-ben is benne volt az utolsó körben, de végül nem ő nyert.

A Borászok Borásza díj nem pusztán a borokért jár egy borásznak. Ettől függetlenül is érdemes bejelentkezni a budaörsi pincében, mert meg fognak lepni azok a Szentesi tételek, amelyek a kis mennyiség révén soha nem voltak piaci forgalomban. A vörösborok fantasztikusan jók tudnak lenni (kadarka, kékfrankos, velence cuvee).

Emellett Szentesi éppen éleszti fel a magyar pezsgőkultúrát. A legtöbb borásszal kiterjedt kapcsolatokat ápol, szaporítóanyagot ad mindenkinek, segít és mindig korrekt.

Szerintem ez így együtt az, ami a Borászok Borászává tehette.

kegyetlenkirály 2013.04.13. 11:40:22

@akov: Sorry,igaz.Kerek.Szomszédomban van,nagyjából ismerem a borokat.

Szegediszomelijé 2013.04.14. 14:54:01

Vivát!
Én örülök Szentesi elismerésének. Akov kolléga jól összefoglalta. Nagyon sokat tesz elfeledett fajták újjáélesztéséért, szelektálásokért, és nem csak önmagának, sok borász társ valóban tőle kap szaporítót.
Eddig néhány tradicionális pezsgőmárka volt kis hazánkban -Törley, Hungária az ugye egy tőről, Ch. Vincent, Polgár pl. Most, nagy mértékben neki köszönhetően sok kiváló pincészet próbálkozik ezzel, pl. Légli, Demeter, Orsolya, Szepsy bontogatják szárnyaikat a pezsgőkészítésben. A választék mellett a mennyiség is jelentősen nőtt így -talán újra megközelíti régi elismertségét a magyar pezsgő (persze ehhez még idő is kell), köszönhetően nagy mértékben Szentesi Józsefnek.
süti beállítások módosítása