A Borrajongó

Kísérleti terep - Vylyan Vörös Variáció 2021

2022. október 10. 06:00 - furmintfan

A Vylyan Pincészet a közelmúltban új borcsaládot indított útnak "Variációk" gyűjtőnévvel, amelyet különféle kísérleti tételek, stílusgyakorlatok alkotnak. A 2020-as rosé-ról korábban itt írtam, ennek azóta már forgalomba került a 2021-es utódja is. A rosé-n kívül egy syrah és egy cabernet franc duó is helyet kapott ebben az új sorozatban, valamint a szimplán Vörös Variáció névre hallgató házasítás, amely a mai poszt főszereplője lesz. A bor alapanyagát amfórákban, és lélegző edényekben érlelt kékfrankos, csókaszőlő, syrah, valamint a Dobogó dűlőről szüretelt cabernet franc-t adja, majd a kész bort még acéltartályban érlelték. A cél a hordó mellőzésével a fajták egyedi aromatikájának, karakterének megőrzése volt.

vylyanvorosvariacio2021.jpg

Vylyan Vörös Variáció 2021
40% cabernet franc, 25% csókaszőlő, 23% kékfrankos, 12% syrah. Az illat élénk, a kompakt, friss gyümölcsös-fűszeres egyvelegből leginkább a meggy és borsos jegyek emelkednek ki. Kóstolva meleg hangulatot áraszt, a közepes test mellett kellően élénk savak és finoman masszírozó tannin felelnek a struktúráért. Ízben ugyanúgy természetesen ugyanúgy a gyümölcsös, borsos, fűszeres jegyek uralkodnak. Intenzív, erőteljes bor, érezhetően fiatal, most is jól iható, ugyanakkor fejlődhet is még a palackban. 5p+ (3990 Ft - pincénél)

A palackomat a Vylyan-tól kaptam, köszönet érte!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9017949250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása