A helyzet az, hogy Somló fogyasztási értelemben a mostanában fennálló időhiányom áldozatává vált. Pedig készülnek arrafelé érdekes, sőt, finom borok is, némelyiket pedig hétköznapi értelemben is elérhető áron lehet beszerezni. A Tornai Pincészet már évek óta számít stabil kedvencemnek ebben a kategóriában, ugyanis kifejezetten ízletes és szerethető somlói fehérborokat készítenek az alap- és prémiumszegmensben egyaránt. A koncepció működőképességének friss bizonyítéka ez a prémium juhfark is, amellyel az elmúlt két napban volt szerencsém ismerkedni, elsősorban a saját örömömre.
A bor a saját adatlapja szerint tartályos és hordós tételek házasítása, melyben a hétgrammnyi savat hetedannyi maradékcukor kerekíti. Távolabbról nézve élénk frissítő, mégis tartalmas és komoly. A lendületes, barackos-virágos ízeket némi sós érzet egészíti ki, a korty kifejezetten hosszú, és bár komplexitásról ezúttal nem lehet beszélni, mégis képes úgy termőhely- és fajtaazonos lenni, hogy közben közérthető és rendkívül jól fogyasztható marad.
Egy szép, érdek és feltételek nélkül ajánlható somlói juhfark született. Szerettem, masszív 5 pontnál nem is kaphat kevesebbet. (2500 Ft, közvetlenül a pincétől)