A Borrajongó

Újabb Prím

2014. március 21. 06:00 - drbarta

Planina Borház: Prím 2011

TiBorBarát nemrégiben ismét meglepett egy palack aktuális évjáratú Prím-cuvée-vel. A 2009-es nagyon pozitív meglepetés volt az addig számomra ismeretlen mohácsi pincétől, nézzük most a 2011-est.

2014-02-27 07.11.33.jpgFriss erdei gyümölcsök, áfonya, fekete ribizli. Édesek, szaftosak és megint csak nagyon tetszik a hordókezelés. Semmiféle tolakodó, közhelyes fűszeresség nincs jelen, csak épp add az egésznek annyi krémes jelleget, hogy ne legyen annyira primőr és áttetsző hangulata az egyébként gyümölcsből építkező bornak. Teljesen korrekt íz-intenzitás, tiszta, harapnivaló korty. Testben, alkoholban picit talán kisebb elődjénél, ugyanakkor lehet pont így lesznek az arányok még jobbak, illetve élettel-telibb, vibrálóbb, könnyebben fogyaszható az összkép. Szerkezeti súlyt tekintve továbbra se kell hatalmas dolgokat elvárni, de azért azt se mondhatni, hogy ne lenne benne anyag. Inkább lazább, mint tömör, de ízei kitöltik végig, tanninból, savból meg épp annyi van, amennyi jó tartást ad egy ilyen koncentrációjú, stílusú bornak. Nincs hiányérzet, gyorsan fogynak egymás után a pohárkák. A lecsengés közepesen hosszú. 5.5-6p határán. 6-7 Euro körüli árkategóriájában szerintem bárhol a világon versenyképes lenne ez a minőségi szint. Venném.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr445868969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

furmintfan · http://borrajongo.blog.hu/ 2014.03.21. 06:43:20

Nekem is tetszett a 2009-es, figyelni fogok erre is.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2014.03.21. 07:08:06

@furmintfan: Tedd azt! Ez lehet, hogy egy hangyabokányit még jobb

akov · http://borrajongo.blog.hu 2014.03.21. 08:23:00

Az osszetetel hasonlo a 2009-eshez?

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2014.03.21. 08:50:10

@akov: Igen, azaz cab sauv., franc és kékfrankos. 14 hónapig 3-4 éves hordókban érlelve.

nemjo 2014.03.23. 14:41:04

úgy tudom egy egész picivel több a kékfrankos, ettől gyümölcsösebb és talán a sav is több egy kicsit. Szép tétel, 2000 alatt nem nagyon ittam jobbat még ...

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2014.03.24. 06:10:55

@nemjo: Köszi a kiegészítést és megerősítést
süti beállítások módosítása