A Borrajongó

Tokaj: a lösz arcai

2012. augusztus 22. 06:00 - akov

szil.jpgA terroir-kutatás újabb állomásaként a Tokaji Lösz Arcai másodszor ad helyt a löszös talajról préselt boroknak. A rendezvényen összesen 13 Tokaj-hegyaljai pincészet boraival lehet ismerkedni. A tokaji mezőnyt idén egy pannonhalmi és két szekszárdi vendégpince egészíti ki. A kóstoló 2012. szeptember 12-én lesz Budapesten, a Magyar Borok Házában. A Tokaji Lösz Arcai összefogás célja, „hogy bemutassa a lösz talaj borban megjelenő karakterét, szépségeit, eleganciáját, kecsességét a különböző birtokok, dűlők tükrében”. A teljes programot itt olvashatjátok, szerintünk jó program, érdemes menni.

Résztvevő tokaji borászok: Balassa István, Bodrog Borműhely, Bott Pince, Demeter Zoltán, Dorogi Testvérek, Gizella Pincészet, Hétszőlő, Hímesudvar, Kikelet Pince, Paulay Borház, Szepsy István Ifj., Tokaj Kereskedőház Zrt., Zöld Birtok.

Vendégborászatok Pannonhalma és Szekszárd löszös területeiről: Pannonhalmi Apátság Pincészet, Dúzsi Tamás, Szeleshát Pincészet.

A kóstoló helyszíne: Magyar Borok Háza, 1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

(Képünkön a Tokaj-hegy déli oldalán lefutó Szil-völgy látható.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr794724321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Bor blogajánló 2012.08.22. 15:30:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Bor blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása