A Borrajongó

Dom. de Villeneuve: Chateauneuf du Pape Les Vieilles Vignes 2009

2012. február 08. 06:30 - drbarta

A blogon már többször megemlékezett és szeretett, itthon is fellelhető Chateauneuf új 2009-es évjáratából sikerült nemrégiben szereznem. Sokáig nem bírtam tartogatni, annál is inkább, mert ilyen fiatalon még nem ittam CdP-t.

Kifejezetten mély illat, intenzív, friss erdei gyümölcsökkel, áfonya, málna, szeder, mellette földes-ásványos díszítések. Fának nyoma nincs. Szájban nagy testű, de igen arányos. Semmiféle nehézkesség, könnyedén elnyeli a tekintélyes érett tannint, akárcsak a 15-ös alkoholt. Intenzív ízek, tényleg szinte harapható az érintetlen gyümölcsélmény. Egyesek számára ez talán nem hangzik elég komolyan, de engem lenyűgözött ez a nagyon primer hangulat ilyen koncentrált kivitelben. A kortyközép komoly mélységeket tartogat még, tömör, fókuszált, a lecsengés is elég hosszúnak mondható. A savak frissek, élénkek, fiatalosan nem tökéletesen integráltak. A bor egésze még csikónak tűnik, kidolgozatlanok egyes részletek, de ez mellett is rendkívül finom és fogyasztásra ösztökélő. A nagy alapanyag pedig valahogy így néz ki. Erős 7 pont már most is, de nagyon úgy érzem, hogy menni fog ez még feljebb. (91-92)

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr834077522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2012.02.08. 13:57:28

fontos lenne tudnom, hogy mennyibe fáj egy üveg ebből és hol kapható?

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2012.02.08. 18:41:06

Terroir Club, kb. 10 ezer forint emlékeim szerint.
Külföldön is közel ennyi, általában 30 Euro környékén szokott lenni, ami egy jó CdP-ért, kiemelkedő évjáratból nem olyan vészes. (Persze nem az átlag magyar állampolgárnak esti kártyázáshoz )
Másrészt,
Ilyen stílusú bor nincs Magyarországon, kb. ekvivalens minőség, az előbbiek értelmében egészen más stílusban persze, általában ettől drágább szokott lenni.
süti beállítások módosítása