A Borrajongó

Oremus: Édes Szamorodni 2008

2011. december 07. 06:00 - drbarta

Nagyon vonzó illat. A megszokottabb aszalt kajszi mellett kifejezetten tetszetős déli és trópusi gyümölcs-vonulat, narancs mango, maracuya. Mellettük mézes, botritiszes díszítések. Szájban közepesnél teltebb. Nem túlzó az édesség, de a savak se túl magasak és cizelláltak. Alapvetően egyszerűbb, egyenes szerekezet. Tiszta, finom, de alig közepesen intenzív ízek, karakterük az illatnak megfelelően kajszis-trópusi gyümölcsös-melegebb citrusos-mézes vonalon mozog. A lecsengés nem nyúlik túl hosszúra. A bor maradékcukorral megtámogatott sűrűségéhez több mélység, ízintenzitás passzolna. Az utóízben érzékelhető, de még nem zavaró mértékű cseresség. Összességében egy jó alap édes tokaji, az árát jócskán megéri. Jó lenne, ha "Tokaji borkülönlegesség" névvel ellátott édes bor ettől a szinttől indulna, termelőtől függetlenül. 5 és 6 pont között. (85)  Bortársaságban kapható.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr813443779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2011.12.07. 13:06:29

@demisec: Úgy látom egy éve én ugyanerre a szintre helyeztem:borrajongo.blog.hu/2010/12/20/tokaji_borkorok_iii

Emlékeim szerint az mélyebb, teltebb ízű bor volt, de számomra kicsit zavaró édességhangsúllyal, érdességgel, cserességgel. Ez kifinomultabb világú, elegánsabb,jobb arányú, de lehetne benne több kraft.
Egyébiránt mind a kettő a maga kategóriájában kiváló tétel, de attól még szerintem a maga kategóriájába tartozik.
süti beállítások módosítása