A Borrajongó

Dom. des Escaravailles: CdR Vill. Rasteau Heritage-1924 -- 2009

2011. október 12. 06:20 - drbarta

Szép hosszú neve van a bornak. :)  A teljesség igényével így néz ki: Domaine des Escaravailles: Cote du Rhone Villages Rasteau Heritage 1924   2009

Borunk tiszta grenache, 1924-ben telepített ültetvényről. A Cote du Rhone ugye a Rhone-vidék azon borait gyűjti eredetvédelmi körzetbe, melyek egyéb, saját appellációba nem tartoznak. Ha mindehhez hozzátesszük a Villages-t, akkor már a bor jelzi, hogy azon nevezetesebb faluk egyikéhez tartozik, melyek a gyűjtő-körzet megnevezésen kívül a falu saját nevét is viselhetik, esetünkben a Rasteau nevet.

Friss pirosbogyós gyümölcsös illat, likőrösség.  Szájban elég nagy testű korty. Tisztasága, famentessége és teljesen primer hangulatú gyümölcsössége végett nem tűnik egyáltalán nehézkesnek. Jó intenzitású zamatok málna, konyakmeggy, a kortyközépre fűszeresebb irányt vesznek fel.   Elég sok tannin, érett, de nem bársonyos, nem is asztringens, olyan kellemesen rágható. Savai észrevétlenül élénkek, különösebb figyelmet nem keltenek fel, de frissessége nem forog veszélyben. A lecsengésre és az utóízre viszont egyre feltűnőbb lesz a 15-ös alkohol. 6 pont.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr783296557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása