A Borrajongó

Laposa: Juhfark-cuvée 2009

2011. május 26. 06:31 - drbarta

 

Juhfark és olaszrizling házasítás. Illatában édes alma, fehér, semlegesebb illatú virágok, csipetnyi méz, szalma, keserűmandula és határozott ásványosság. Szájban közpesen telt, tiszta korty.  Alma, mandula, diszkrét fűszerek, érintésnyi mézesség és igen jelentős sósság. Kitöltik a szerkezetet, viszonylag hosszúak. A savak szép, határozott gerincet adnak, de szépen integráltak, alapvetően nem akarják, hogy róluk szóljon a történet. Remek egyensúly, szépen illeszkedő alkotók. Letisztult világú, nagyon jellegzetesen somlói bor, egyszerre karakán és jól fogyasztható, fiatalsága mellett is egyben van. Stabil 6 pont.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr332933345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabócás 2011.05.26. 22:29:16

örülök, hogy tetszett :)

dalton1 2011.05.31. 23:44:36

Nálam a legtöbb Laposa bor max. 5-6 pont környékén állapodik meg, kevésbé lelkes leírásokat szülnék belőlük...úgy érzem nem képesek kilépni a középszerűségből. Szívesen kortyolgatom, jók is, de a plusz amitől emlékezetes marad mindből hiányzik...a Rizling Friss a maga nemében kivétel...dehát, nem az a kitörési pont...

Ez a bor nálam kb. 5 pont...és ebből a ketegóriából kóstoltam a legtöbbet...

dalton1 2011.05.31. 23:45:33

Meg kell jegyeznem, nincs előítéletem, kutatom azt a Laposa bort ami kiveri a biztosítékot!

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2011.06.01. 06:52:29

Nekem sincs előítéletem, keresem a kiugrásokat. Nálam is általában 5-6 pont környéki a szortiment, ez a juhfark épp az utóbbi :) Nekem tetszett,megéri az árát, szerintem semmivel nem gyengébb, mint a sokszor felemlegetett 2006-os újkorában.

Zárójelben megjegyzem, megkockáztatva, hogy igen sok haragost gyűjtök, a jelenleg piacon levő somlói tételek közül, azokat véve alapul persze, amelyeket kóstoltam, az 1-2 legkimagaslóbb Hollóvár-tételen kívül, nem igazán tudnék 6 pont felettit mondani. Tippeket persze szívesen fogadok...