A Borrajongó

Tokaji borkörök V. -Karácsonyi kényeztetés

2010. december 25. 07:00 - drbarta

A hét elején tartottuk évvégi, karácsonyi borklubunkat. Ez alkalommal valami igen komoly és egyben igen kedves sorral terveztem előállni.

Valóban nem volt mindennapi, egyik ámulat után következett a másik.

Íme:

Tovább
5 komment

Néhány bor Kaló Imrétől

2010. december 22. 06:00 - drbarta

Néhány héttel ezelőtt, Pardi Norbi szervezésének hála, abban az élményben lehetett részem, hogy eltölthettem egy bőséges délutánt Kaló Imrénél. Mint lelkes borrajongónak, már régóta esedékes volt ez a hiánypótlás.

Az alkolomról, bár részletes kóstolási jegyzet készület, de nyilvános poszt nem fog készülni. Maradjunk annyiban, hogy jónéhány bort kóstoltunk, voltak érdekességek, és volt néhány egészen kiemelkedően jó bor is. Ha esetlegesen van olyan olvasónk, aki nagyon kíváncsi lenne az ott kóstolt borok leírására, szívesen megosztom vele privátban.

Az esemény után birtokomba jutott néhány palackozott Kaló- tétel, ezek közül néhányat mostanság meg is vizsgáltam, immár itthon.

Íme:

Tovább
7 komment

Tokaji borkörök IV.

2010. december 21. 12:07 - pardi norbi

   Ezúttal elsősorban édes tokajiakat kóstoltunk, de azért becsempésztem a sorba egy-egy dűlőszelektált száraz hársat és furmintot is. Előbbit én már néhányszor kóstoltam, de a társaság még nem, ezért megmutattam nekik.

Tovább
Szólj hozzá!

Tokaji borkörök III.

2010. december 20. 14:08 - drbarta

A hétvégén kedves vendégeim voltak, és úgy hozta a véletlen, hogy csupa tokaji bort iszogattunk.
Így született egy előre nem tervezett tokaji borkör is.
Lesz az írásban olyan bor is, amiről volt már szó, olyan is amiről még nem.
Íme:

Tovább
Szólj hozzá!