A Borrajongó

Az a bizonyos Szepsy-cuvée

2010. december 28. 06:00 - drbarta

Nem tagadom, rám is komoly hatással volt Albert Gazda nemrégiben megszületett első tízpontos élménye saját blogjának életében.

Minden bizonnyal ha nincs az a cikk, akkor valószínűleg nem szánom rá magam, hogy elbattyogjak a Bortársaságba "akciós Szepsy-csodáért" . :)

És milyen kár lett volna, ha kimarad az életemből:

 

Szepsy-cuvée 2007

Hihetetlen vonzó és kifinomult illat. Az adekvát kajszis,viaszos, nagyon finoman gombás aromák mellé a sárgamuskotály úgy ad játékosságot, direkt intenzitást, hogy az alapvetően nemes karakter nem sérül. Szájban minden várakozást bevált, sőt rá is dob egy lapáttal. Finom és komplex aromák, frissnek ható gyümölcsök, kajszi, muskotályos szőlő, méz, nagyon kifinomult botritisz, édes fűszerek. Végtelenül tiszták. Betöltik a szájat, de nem akarnak szédítően mélyek lenni. Olajos, sűrű test, de mellette szinte megmagyarázhatatlan, hogy honnan a légiesség. A savak hihetetlenül csiszoltak, szuperintelligensek, a legkiválóbb bizsergetés mellett játszanak, vibrálnak, ugyanakkor símogatnak. Tökéletes összhangban tartanak egyensúlyt és idomulnak az ízek változékonyságához. Úgy sok a bor, hogy minden tekintetben még jócskán befogadható marad és egyben nagyon-nagyon fogyasztásra ösztökélő. A kifinomult bájosság és a harmónia maga. Stabil 9 pontot kap. Miért nem 10 nálam? Talán azért, mert el tudom képzelni, hogy még egy kis extra komplexitással talán kicsit még  jobban lehetne feszegetni a befogadhatóság határait :)
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr742540092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása