A Borrajongó

Tegnap ittam - Leitz Eins Zwei Dry Riesling Trocken 2013

2014. július 04. 06:00 - furmintfan

Megérkezett a Tar Ferenc által fémjelzett riesling.hu-hoz a blogger-körben gyorsan népszerűvé vált Weingut Leitz belépő borának új évjárata. Gyorsan le is csaptam rá, és az élmény bőven megéri, hogy én is beszálljak a „Tegnap ittam…” sorozatba.

leitz12dry.jpg

Friss, üde, intenzív illatában virágok, citrusok, zöldalma, őszibarack, visszafogottan zöldes jegyek. Sziporkázó savai mellett kis maradékcukor kerekíti, pont annyira, amennyire kell, enélkül talán már átesne a ló (savhangsúlyos) túloldalára. Lendületes a korty, tele frissességgel, lédús citrusokkal: grapefruit, lime, citromvelő, mellettük zöldalma, finom zöldfűszeres árnyalatok. Könnyedsége, játékossága mellett kellően tartalmas és hosszú is. Nem ezt hoznám fel tankönyvi példának, de azért van benne „rizlinges” karakter. Csúszik, mint a veszedelem, komoly önuralmat igényel, hogy 1 órával nyitás után maradjon valami a palackban. Igazi örömbor és best buy. Legyen 6 pont a jutalma. (riesling.hu – 2400 Ft)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr206468503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syntax Error · http://vino.syntaxerror.hu/ 2014.11.13. 19:19:31

Csak megerositeni tudom a posztban irtakat, nagyon jo kis bor ez.
süti beállítások módosítása