A Borrajongó

Sherry - Az oxidáció művészete

2013. november 04. 15:11 - akov

2009 után 2012-ben is eljutottam a spanyolországi Jerez borvidékére, amely talán a világ legérdekesebb, legegyedibb és legszínesebb erősített borának, a sherry-nek az otthona. Ezen az oldalon egy nagy sherry-portré, valamint a pincelátogatásokon tanultak-tapasztaltak összegzése olvasható.

bodega4.jpg

Technológia

I. rész

Bevezető elmélkedés, történelem, földrajz, a sherry piaci pozíciója. Elolvasom >>>

II. rész

Éghajlat. Borvidék alapok. Szőlőfajták és talajok, művelés. Elolvasom >>>

szolo_jerez.jpg

III. rész

Szüret. Alapborok készítése. Erjesztés. A flor természete. Erősítés. Elolvasom >>>

flor3.jpg

IV. rész

A borok osztályozása. Érlelés. Solera. Fejtés. Hordók. Az idő vasfoga. Elolvasom >>>

byass_bodega1.jpg

V. rész

Az érlelőbodegák. Piaci szereplők és kapcsolatuk. Elolvasom >>>

hidalgo.jpg

VI. rész

A sherry típusai. Fino, manzanilla. Amontillado. Oloroso. Palo Cortado. VOS/VORS sherry-k. Természetes és házasított édes borok. Egyéb termékek (jerezi ecet, brandy de jerez). Elolvasom >>>

Pincelátogatások

Bodegas Barbadillo

(Sanlúcar de Barrameda)

Elolvasom >>>

barbadillo_bodega2.jpg

Bodegas Lustau

(Jerez de la Frontera)

Elolvasom >>>

lustau_sacristia.jpg

Tio Pepe: avagy hogy szolgál Józsi bácsi?

(Jerez de la Frontera)

Elolvasom >>>

byass_oreghordok.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr765614099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.