A Borrajongó

Château Waczak

2012. december 06. 14:00 - akov

Biztosan sokan emlékeznek a legendás Fawlty Towers (Waczak Szálló) „A kőművesek” (The builders) c. epizódjára. Ebben Mr. Fawlty költséghatékonysági okokból nem a kiváló szakember hírében álló Stubbsot, hanem a farmerból lett építési vállalkozót, az olcsó és bunkó O'Reilly-t bízza meg a szálló átépítésével. Ráadásul, ahelyett, hogy a munkások mozdulatait saját maga kísérné figyelemmel, még el is utazik egy jól megérdemelt pihenésre és a személyzetre bízza az átalakítások felügyeletét. Amikor aztán visszatér, vipera feleségétől rettegve nyugtázza, hogy a szalon ajtajának áthelyezése és az új konyhabejáró kialakítása helyett befalazták az ebédlőt és ajtót tettek a lépcsőfeljáróra.

Talán ilyesmi előfordulhat egy vidéki angol szállóban, de ki gondolná, hogy egy bordeaux-i château még ennél rosszabbul is járhat. A Le Domaine de Bellevue tulajdonosa, Dmitrij Sztroszkin orosz milliárdos ugyanazt a végzetes a hibát követte el, mint a mi kedves Mr. Waczakunk: egyedül hagyta a kőműveseket. Pár felújítási munkálatot rendelt meg és az egyik melléképület lebontását kérte. Mikor visszatért, azzal szembesült, hogy a jómunkásemberek teljesen eltűntették a château 18. századra datált pompás épületét. Mit lehet erre mondani? Szívás.

domaine_de_bellevue_after.jpg

domaine_de_bellevue.jpg

 

 

 

 

 

 

(A "before" kép a birtok weblapjáról, az "after" pedig innen származik. Ha valaki érteni francia, akkor a Sud-Ouest portálján tovább tájékozódhat.)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr804950639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukko 2012.12.06. 17:16:12

Szóhoz sem jutok!

akov · http://borrajongo.blog.hu 2012.12.08. 12:35:15

@kukko: Kettőnk között legyen szólva azért érdekes lehet, amikor nekiállsz bontani egy használatban lévő épületet, nem? Törnek a bútorok, borul a plazma TV stb. Szinte hihetetlen, hogy nem tűnt ez fel senkinek sem, csak, mint az állatok bontottak. :)
süti beállítások módosítása