A Borrajongó

Villa Maria: Sauvignon blanc Cellar selection 2011

2012. augusztus 02. 06:00 - pardi norbi

A múltkori kellemes új-zélandi sauvignon blanc-os élmények hatására a nyári melegben több marlborough-i palackot is bontottam, ez a bor kifejezetten tetszett és a kóstolás után villámgyorsan elfogyott. A Villa Maria egy viszonylag ismert, több borvidéken (Marlborough, Gisborne, Hawkes Bay, Auckland) is jelen levő pince, számos borcsaláddal. Sauvignon-ból is számos típus készül, a kóstolt bor a felső kategóriások közé tartozik. villamariaSB.jpg

Világos citromszínű. Intenzív, tiszta, nagyon szerethető illat citrusfélék (grapefruit, vérnarancs), bodza és zöld fű aromajegyeivel. Közepesen testes korty, jóféle, dinamikus savakkal és az illathoz hasonló primer gyümölcsös-zöld növényes karakterrel. Elegáns, hűvös karakterű bor, közepesnél picit hosszabb utóízzel. 19 dolláros árával nem ár-érték bajnok, de rossz vételnek sem mondanám, különösen, ha éppen ilyesmire szomjazik az ember. Kedves, élvezetes nedű. 6 pont.

 

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1004691505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása