A Borrajongó

Saar-mentén II.

2011. február 10. 06:21 - drbarta

Van egy olyan jó/rossz, de mindenképp unalmas szokásom, hogy nagyon várt kóstolók előtt szeretek bemelegíteni, ráhangolódni.

Így történt, hogy a hét végi, már beharangozott riesling-sorunk olyan távolinak tűnt még a hét elején, hogy fel kellett magam csigázni néhány hasonszőrű tétellel.
Így esett a választás két Peter Lauer-féle parcella-válogatásra. Magyarországon is kaphatóak,itt.
 
A Saar-vidéki pincészetet jelenleg a negyedig generációs Lauer, Peter irányítja,a pincemunkálatokért viszont immár egyre inkább a fia, Florian felelős. 6 hektárnyi birtok, elsősorban az Ayler Kupp dűlőben. A dűlő egyes karakteres parcellái külön-külön is forgalomba kerülnek. A címkéken az aktuális  hordó számát is feltüntetik. Igyekeznek minél később szüretelni. Egészfürtös préselés után a must saját élesztőkkel 1000 literes fahordókban erjed. A borok természetes lekerekedése érdekében hosszan finomseprőn tartják.
A képen az Ayler kupp-dűlő. Forrás: Wikipedia
Nézzük a borokat:
Tovább
Szólj hozzá!

Up to date - Váti és Csontos furmintok

2011. február 08. 06:42 - drbarta

Tavaly novemeberben  már kóstoltuk ezt a két furmintot, nemrégiben újra elém kerültek.

Jelentős értékelésbeli változást nem tapasztalatam, hogy mégis írok róluk, az azért, mert mégis kicsit más arcukat mutatták, mint előző kóstoláskor. Legyünk naprakészek! :)

Jöjjön a két borról az újabb kóstolási jegyzet:

Tovább
9 komment

Komoly borok Ribera del Duero-ból

2011. február 07. 06:00 - drbarta

 

Akovnak hála egy igazán remek és jól felépített spanyol sort kóstoltunk elsősorban Ribera del Duero-ból. Könnyebb és komolyabb fehérborok, majd minőség szempontjából széles skálát bejáró veresek, kezdve a jótól, és eljutva a világklasszisig.
A sorról az előzetes tudnivalókat már közzétettük itt, így most fókuszálhatunk a kóstolási jegyzetekre.
 Ugyanerről a kóstolóról itt is olvashatunk, Octopus jegyzetei alapján.
A képen a Vega Sicilia címere

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása