A Borrajongó

Szecskő Tamás: Rubintos 2008

2011. január 07. 06:44 - drbarta

Nem sok mindenkinek lehet túl sok tapasztalata rubintos-téren. Hirtelen nem is ugrik be más termelő, akinek lenne piacon bora ebből a kadarkából és kékfrankosból keresztezett fajtából. Szecskő Tamástól viszont immár évről évre várhatjuk az újabb évjáratot.

A bor: Finom illatok, pirosbogyós gyümölcsök, főleg meggy, gyógynövényes fűszeresség, mokkacukorka. Kedves, de kifinomult. Szájban közepesen telt, érintésnyi tanninnal. Elsősorban savakra épülő struktúra, de nem kell félni szikárságtól, túlzott feszességtől, ezek a savak kerekek és igen finomak. Sima, selymes textúra, letisztult, elegáns, sallangoktól mentes stílus. Nem mondanám mélynek, de primer gyümölcsökben gazdag aromái megfelelő zamatgazdagságot adnak. Nem is kiemelkedően összetett, de a bor nagyon egyben van, minden alkotójából annyi van amennyi kell, és precízen a helyükön vannak. Arányos és finom. Stabil 6 pontos örömbor.
1 komment

Minivertikálisok I. Hollóvár-furmintok

2011. január 05. 07:00 - drbarta

Mindig tanulságos dolog vertikálist kóstolni.

Mostanra érett meg az idő ezeddig viszonylag rövidebb borkedvelői pályafutásom során, hogy egyes, általam kedvelt borokból össze tudjak állítani nem éppen hosszú, de már kellően érdekes három tagból álló minivertikálisokat.

Következzenek így először Hollóvár-furmintok:

Tovább
17 komment
süti beállítások módosítása