A Borrajongó

Egy remek Sauternes

2011. december 21. 06:00 - drbarta

Chateau Doisy-Daene 2003 Cru Classé Sauternes

Barsac, 2éme cru. Elég korrekt nemzetközi pontok, Parker 91 pont, Wine Spectator 90, Bettane&Dessauve 17, Cellartracker 90, Winedoctor 17.  
Kajszi, trópusi gyümölcsök, édes fűszerek, tejszín, kapor, kávé, toast, enyhe illó, mely viszonylag hamar kiszellőzik. Telt korty. Puha, krémes konzisztencia, sima felszínek. Mély ízek, friss és aszalt gyümölcsösség, barack, almakompót, kellemes citrushéjas kesernyék, tejszínkrém, akácméz, gombás botritisz.  Összességében letisztult világú és elég kompex,  a lecsengés hossza erős közepes. Idővel szépen fejlődik a pohárban. Savai szélesek, érettek, puhák, de így is kellően cizellálják a szerkezetet. Az utóízben a 14-es alkohol nem marad észrevétlen. Nem mondanám, hogy kilógna, de érezhetően melegít a korty. Szép bor, a kor nem érződik rajta. Tokajihoz szokott szájjal szokatlan. Más típusú egyensúly, más típusú szerkezet, más jellegű aromakészlet. Teljesen más, de a minőség kétségtelen. Eléri a 7 pontot.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr33465143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása