A Borrajongó

Légli Ottó: Chariesa 2009

2011. szeptember 12. 06:00 - drbarta

A hangzatos név nem egy fennkölt latin szót takar, hanem a balatonboglári pince új fehér csúcsházasításában résztvevő fajták kezdőbetűit, azaz chardonnay, riesling és sauvignon blanc.

Sok-sok friss gyümölcsöt nyújtó illat. Nyers ananász, citrusok, nyári alma, körte. Mellette kovakő, és idővel egyre kifejezettebbé váló, de a gyümölcsösség mellett még így s csak kísérő értékő hordófűszeresség. Szájban közepesen telt. Nem túl komplex, de mégis szinte sziporkáznak roppanós zamatai, elsősorban friss és hűs gyümölcsök, némi ásványosság és hordó kíséretében. Mélyen kitöltik a korty első szakaszát, még a közepére sem hagy jelentősen alább az intenzitás, a lecsengés viszont kicsit gyorsabb, mint számítottam rá. Cizellált, játékos, vibráló savak, a korty közepén mutatott hosszabban kibontakozó játékuk igazán megnyerő, a korty végére viszont dominánsak, és kissé rakoncátlanul külön úton közlekedőek lesznek. Ez mellett is igazán szerethető és tartalmas száraz fehér. Magabiztos 6 pont.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr913215093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása