A Borrajongó

Moric: Blaufrankisch Burgenland 2007

2011. augusztus 15. 06:00 - drbarta

A magasan jegyzett burgenlandi borászat alap tétele. A múltkori kékfrankos-sorunkba került termőhely-szelektált tétellel egyszerre vásároltam, mivel akkor az nem nyújtott túl emlékezeteset, nem láttam értelmét ezt a másikat sokáig tartogatni.

Nagyon zárkózottan induló illat. Eleinte szinte semmi nem érzik, majd lassan piros bogyós gyümölcsök, főleg cseresznye, illetve diszkrét fűszeresség jelenik meg. Szájban alig közepesen telt. A múltkori Moric-tételhez képest sokkal kevesebb a tannin, a textúra sima, könnyeden selymes. A savak is igen kulturáltak, simák, finom tapintatúak, a szerkezetbe kiválóan és mintegy észrevétlenül belesimulnak, de a bor szükséges tartását megadják. Az alkohol is szépen integrált a kortyba. Ízeit elsősorban már nem annyira friss, inkább kortalanabb hangulatú cseresznyés gyümölcsösség adja, kiegészítve nagyon diszkrét fűszerekkel, érintésnyi földességgel, fa nem érződik. Nem túl komplex, nem is túl hosszú, intenzitásuk, mélységük is csak kielégítő, a struktúrát elég szellősen töltik ki, de legalább lyuk nem marad benne. Összességében nagyon jól iható bor, nagyon ideális ételek mellé. Nem egy nagy alapanyag, de profi szerkezete, finom tapintata, kiegyensúlyozottsága értő munkáról tanúskodik. Jelen pillanatában egy kicsit nagyobb élmény, mint a múltkori Sankt Georgener, legyen 5 és 6 pont között.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr633153586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása