A Borrajongó

Chateau de Montfort: Demi-sec 2009.

2011. augusztus 12. 01:13 - pardi norbi

Nemrégiben kóstoltam ennek a bornak a 2008-as évjáratát. Fantasztikus volt. Sajnos abból az évjáratból már nem tudtam szerezni, hogy újra élvezhessem. Ezért aztán kissé félve, de kíváncsian kóstoltam a friss 2009-eset. Tiszta, közepes citromszín. Viszonylag visszafogott, de izgalmas illat: fehér virágok, citrom, grapefruit, zöldalma, kevéske méz, finom ásványosság. A korty közepesen telt, dinamikus, érett, de nem kifejezetten cizellált savakkal. Zamatos bor, gyümölcsös (grapefruit), finoman fűszeres, elegánsan ásványos. Minden tekintetben elmarad egy évvel idősebb testvérétől, aromagazdagsága, illetve aromamélysége meg sem közelíti az előző évjárat gyümölcséből készült nedűét. Mindazonáltal egyensúlyban levő, remek sav-cukor aránnyal rendelkező bor. Közepesen hosszú, gyümölcsös-ásványos lecsengés. 6 pontot simán elér így is.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr333147373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2011.08.12. 06:50:05

Az Huet-nél is így tapasztaltuk annó. (ott A 2008-as mélyebb és gazdagabbnak tűnt, a 09-es acélosabb és savhangsúlyosabb. Érdekes módon Hwang azt mondta, hogy magasabbra tartják a 2009-es évjáratot. Hát,ők tudják :)

pardi norbi · http://borrajongo.blog.hu 2011.08.12. 23:41:32

@drbarta: Igen en is ugy emlekszem, hogy a 09-es Huet-tol nem estunk hanyatt.

Ez a bor egyebkent szamomra elegge hasonlitott egy Chablis-ra, emelkedett savtartalom, viszonylagos visszafogottsag aromak tekinteteben, szep asvanyossag. A maradekcukor kellett bele, mert gyanum szerint savhangsulyos lett volna nelkule a bor (valoszinu lennenek, akik igy is annak talalnak).

Csak nyomai voltak benne a 08-asban tapasztalt melysegnek es gazdagsagnak.
süti beállítások módosítása