A Borrajongó

Szülinapi aszúk

2011. április 05. 06:15 - drbarta

Nálam az ünnep mindenképp aszúfogyasztást is jelent. Ezúttal is így történt, önmagam felköszöntésére :)) a minap kettőt is kidugóztam.

Nézzük, hogy tetszettek:

 

Royal Tokaji: 5 putt. Aszú 2006
Aszalt kajszi, birsalmasajt, törökméz, mazsola, botritisz. Szájban igen mély zamatú korty, jellegzetes, letisztult tokaji aszús aromák, aszalt kajszi, töppedt szőlő, méz és gombásság. Intenzív édesség-érzet, émelyítő gazdagság, hosszú utóíz. A savak élénkek, lüktetőek, még ilyen édesség mellett is mutatnak némi élt. Több intenzitást ad, mint eleganciát, de így is megragadó. 7 pont
 
Tokaj Nobilis: 5 putt. Aszú 2003
Visszafogottabb, de izgalmas illat. Kajszi, töppedt szőlő, aszalt papalya, mango, kifinomultabb botritisz. Szájban nem intenzitása, hanem kiváló arányai ragadnak meg elsőre. Kellemes mértékű édesség, semmiféle ragacsosság. Élénk, de élesség nélküli cizellált, okos savkészlet. Kiváló egyensúly.  Komplex, az előző bortól összeintegráltabb, nehezebben szétválasztható aromák, kajszi, visszafogott gombásság, viaszosság, trópusi színezet.  Nem tűnik annyira nagyon mélynek, de bőven elegendő így is az intenzitás, a játékosság és az elegancia pedig előtérbe tud kerülni. 8 pont.
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr62800807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daeril 2011.04.05. 09:51:33

Még sok ilyen alkalmat kívánok az elkövetkezőkben!
süti beállítások módosítása