A Borrajongó

Pezsgőzés II.

2011. március 21. 06:00 - drbarta

Ismét elém került mostanában néhány tradicionális eljárással készült pezsgő, ezúttal egy cava, és egy champagne. Mind a kettőt a Corában vettem, az utóbbi esetén külön érdekesség, hogy egy akció keretén belül kevesebb, mint harmadannyiért lehetett hozzájutni, mint a hivatalos forgalmazónál, az IFDT-nél.

Továbbra is hangsúlyozom, hogy mivel egyjegyű számmal leírható az eddig kóstolt champagne-ok száma a lajstromomban, így a pontokat is ennek megfelelően kéretik kezelni. Az értékeléseknél ugyanazon szempontokat tudtam csak figyelembe venni, mint amelyeket bármelyik más bor esetén.

A jegyzetek:

 

Cava Codorniu: Raventos Reserva Brut NV
Élénk, de érlelt hangulatú, pezsgős illat. Kelt tészta mellett melegebb hangulatú gyümölcsök, pomelo, görögdinnye. Szájban kétségtelenül könnyed és élénk. Zamatai frissítőek, de egyáltalán nem mélyek. Élesztős-toastos-citusos-melegebb gyümölcsös világ. Elég gyorsan véget ér a korty, kis narancshéjas kesernye marad a lecsengésben búcsúzóul. Szűk 5 pont.
 
Champagne Pommery:Brut Royal NV
Kekszes, pörkölt mogyorós, vajas, kenyérbeles illat. Szájban alig közepesen telt, könnyeden krémes konzisztencia. Zamatos inditás, keksz, apró tea-sütemény, vanilia, vaj, élesztős aromák. A korty közepére és végére eltűnik intenzitásuk, nincs tehát jelentős mélysége a tételnek. Co2-tartalmából adódóan élénk a hangulat, szükség is van erre, mert  a savak nem annyira pörgősek. 5 pont.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr112754044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása