A Borrajongó

Szecskő Tamás: Rubintos 2008

2011. január 07. 06:44 - drbarta

Nem sok mindenkinek lehet túl sok tapasztalata rubintos-téren. Hirtelen nem is ugrik be más termelő, akinek lenne piacon bora ebből a kadarkából és kékfrankosból keresztezett fajtából. Szecskő Tamástól viszont immár évről évre várhatjuk az újabb évjáratot.

A bor: Finom illatok, pirosbogyós gyümölcsök, főleg meggy, gyógynövényes fűszeresség, mokkacukorka. Kedves, de kifinomult. Szájban közepesen telt, érintésnyi tanninnal. Elsősorban savakra épülő struktúra, de nem kell félni szikárságtól, túlzott feszességtől, ezek a savak kerekek és igen finomak. Sima, selymes textúra, letisztult, elegáns, sallangoktól mentes stílus. Nem mondanám mélynek, de primer gyümölcsökben gazdag aromái megfelelő zamatgazdagságot adnak. Nem is kiemelkedően összetett, de a bor nagyon egyben van, minden alkotójából annyi van amennyi kell, és precízen a helyükön vannak. Arányos és finom. Stabil 6 pontos örömbor.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1002566659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2011.01.07. 11:18:41

Van még pár keresztezéssel előállított magyar fajta, amit érdemes volna termelni és a modern szőlőszet/borászat fegyvertárával "vallatni". A régi magyar - már elfeledett fajtákról - nem is beszélve.
süti beállítások módosítása