A Borrajongó

Tokaji borkörök II. - A Kikelet-pince Szegeden

2010. december 12. 08:28 - drbarta

Ha már jó Pardi Norbert belekezdett és egy római számmal nyitva is hagyta a Tokaji borkörök címet, venném a bátorságot, hogy folytatnám. :)

A Kikelet-pince nagy kedvencünk Tokajból, (illetve pontosabban Tarcalról). Örömmel vettük tudomásul, hogy itt Szegeden tartanak egy szépnek ígérkező kóstolót.
A borok mostantól meg is lesznek vásárolhatóak városunkban, mégpedig itt. Nagyszerű hiánypótlás ez az általános szegedi kínálatnak, akárcsak a Tokaj Nobilis szortimentjének megjelenése ugyanitt.
Vissza a sorra, talán már mindegyik borhoz volt szerencsém, mégis mindig öröm ezek újrakóstolása.
Következzenek a jegyzetek:

Tovább
Szólj hozzá!

Tokaji borkörök I.

2010. december 09. 10:58 - pardi norbi

 

       Úgy fest, hogy a december leginkább a tokaji borokról fog szólni nálam. A hónap elején vagyunk és már három tokaji sor kóstolása került kitűzésre. Az első kettő vegyesen tartalmaz száraz és édes tételeket is, a harmadik pedig (mintegy meglepve magunkat Karácsony alkalmából) kizárólag komoly édes borokból fog állni. Az első kör tegnap került lebonyolításra, szerepeltek könnyedebb és nagyobb kaliberű borok is. Kizárólag furmintok és hársak voltak soron, különösebb logika nem volt az összeállításban, olyan tételek szerepeltek, amelyekre aktuálisan kíváncsiak voltunk.
Tovább
6 komment

Losonci-kékfrankosok I.

2010. december 07. 06:40 - drbarta

Már jó ideje szükségem volt hiánypótlásra Losonci-borok, egyáltalán mátrai borok kapcsán. A közelmúltban sikerült végre néhány tételt beszerezni.

Első nekifutásra a még kereskedelmi forgalomba nem került (de már hamarosan kijövő) 2008-as Úrráteszi-kékfrankost sikerült megkóstolni.

Én azon kevesek közé tatozom, akiknek a 07-esek közül jobban tetszett az Úrráteszi kifinomult, érzékenyebb világa, mint a Gereg egyértelműbb gazdagsága. Bár azt éreztem, hogy nem változtatná meg ezt az egyéniségét, ha egy picivel vastagabb lehetett volna.

Következzen a 08-as:

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása