A Borrajongó

Olaszok

2010. szeptember 16. 15:11 - drbarta

Kis társaságunk legutóbbi összejövetelének tematikája olaszrizling-fajtakóstoló volt. A teljesség igénye nélkül szedtünk össze és kóstoltunk meg néhány szép tételt.

Következzenek a jegyzetek négykezes változatban:

Tovább
2 komment

Up to date- fehérborcsokor

2010. szeptember 15. 06:55 - drbarta

Up to date alatt olyan borokról van szó, melyekről már született írás, de mégis érdekesnek ígérkezik életpályájuk követése. Az eredeti szándék mellett az újabb leírásoknak olyan egyéb funkcója is van, hogy nyomon követi a kóstoló személy (esetünkben jómagam) "egyedfejlődését" is. Egy nem túl tapasztalt, de szorgalmas kóstoló életében akár fél év alatt is összegyűlhet annyi új tapasztalat, mérföldkő, ami kicsit átrendezheti a korábbi skálát.

Új kóstolás, új leírás, új vélemény.

Tovább
Szólj hozzá!

Majoros László: Deák furmint 2007.

2010. szeptember 14. 11:04 - pardi norbi

      A tegnapi nap vacsora előtt kóstoltam ezt a bort és bár messze nem tartozik a legcizelláltabb általam kóstolt furmintok közé, megfelelő árazása (valamivel 2000 HUF felett) miatt a fajtával ismerkedőknek hasznára lehet. Közepes citromszínű. Intenzív illata vaníliás, körtés, némileg déli gyümölcsös, viaszos. Behízelgő. A korty kifejezetten öblös, telt. Aromatikáját illetően a körtés-déli gyümölcsös jegyek intenzív érzete mellett finom mézes, vaníliás és minerális jegyek is észrevehetőek. Savai rusztikusak, viszonylag egyszerűek, de nem élesek, simán tartják a vaskos testet. Enyhe cseressége abszolút nem bántó, viszont lenyelés után a 15-ös alkohol kellemetlenül befűt. Utóíze vaníliás, gyümölcsös, közepesen hosszú. Egy kissé populárisra hangolt, de abszolút kedvelhető furmintstílus. Eléri a 6 pontot                        

4 komment
süti beállítások módosítása