A Borrajongó

Egy új Huet

2010. november 15. 17:19 - drbarta

Nem kell gondolom ecsetelnem, hogy mennyire rajongok a Domaine Huet boraiért. Kiváltképp a 2008-as dűlős borok verték ki a biztosítékot itt is, meg itt is.

Nemcsoda, hogy hihetetlen nagy várakozással tekintettem, hogy a 09-esek vajon mit fognak tudni. 

Augusztusi bécsi kirándulásunk alkalmával sikerült végre 1-2 palackot szerezni a Wein und Co jóvoltából az Haut Lieu-ből.

Nézzük milyen volt:

Domaine Huet: Le Haut Lieu Sec 2009

Zárkózottan induló illat, kis szalma, friss citrusok. Később nagyon szépen nyílik, a citrom-lime-grapefruit vonal mellett naspolyás aláfestés és krétás-köves ásványosság jelenik meg. Elegáns! Szájban közepesen telt, és az illathoz hasonlóan kezdetben ijesztően zárkózottan indul. Hűvösebb, mint a 08-as volt, acélos savakkal, összességében szép, de kevésbé magával ragadó. Fél óra szellőzés csodát művel! Kinyílik, és jön a gyümölcsös-ásványos áradat, az egyedi felépítésű , vastag, érett, lüktetően rétegzett savak, mindez vérprofi, tiszta, fa és illesztésmentes környezetben. Feszes és gördülékeny, zamatos és precíz. Nem éri el a 08-as hihetetlen mélységét, (inkább a 07-esre emlékeztet) de minden benne van, ami egy remek Huet-től elvárható. 7 pont.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr802450502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabócás 2010.11.15. 21:32:48

Rettentően jóleső érzés, hogy van 1 palack a hűtőmben :)) élménybor, mint az összes Huet eddig
süti beállítások módosítása