A Borrajongó

Egy sauvignon blanc Új-Zélandról - Ata Rangi Sauvignon Blanc 2009

2010. november 14. 10:45 - drbarta

Gyakorlatilag nulla tapasztalatom van új-zélandi borokkal. Az hírlik fehérben elsősorban sauvignon-blanc-ban, vörösben pedig pinot-noir-ban erősek.

Az Ata Rangi az Északi sziget legdélibb régiójának, Martinborough-nak egyik meghatározó jelentőségű pincészete. Pinot noir témában már olvashattunk róla az alkoholistán egy posztot, octopus kollégát igen meggyőzte a kóstolt bor.

Lássuk milyen a sauvignon blanc-juk:

Ata Rangi: Sauvignon Blanc 2009
Eleinte buja vegetális karakter uralja az illatot, később meghatározóvá válnak hűvösebb citrusok, citrom, lime , őket fűszerezi némi fehérhúsú őszibarackos-maracuyás aláfestés. Szájban nem meglepő módon áttetsző, tiszta, zamatos bort kapunk. Az előzetes várakozásokhoz képest kicsivel sűrűbb a korty, az egyébként élénk, zizegős savak viszont picit gyorsabb lefutásúak. Az illatnál megfigyelt, egyébként tipikus és fajtajelleges aromatika , valamint kiváló egyensúlya egy kifejezetten fogyasztásra ösztökélő tétellé teszi. Nem túl bonyolult, de profi szerkezet, univerzális arc. Erős 5 pont, 6-os villanások.
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr472447622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2010.11.15. 09:18:54

Szeretem, hogy az új-zélandiak is - mint a rizlingek - acélosan tiszták bírnak lenni, definit gyümölcsökkel. Egy Villa Maria-t kapj pohárvégre egyszer.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2010.11.15. 17:06:17

Ha szembejön, akkor semmiképp nem futok el :)
süti beállítások módosítása