A Borrajongó

Buli-borok

2010. október 27. 20:55 - drbarta

Milyen a jó buli-bor? Könnyen érthető, finom, nagyon itatja magát és nem kényszerít túlzott gondolkodásra. A múlt héten két ilyenhez is volt szerencsém:

Dereszla: Dorombor 2009

Furmint és sárgamuskotályból készült félédes tétel.

Illatában dominál a sárgamuskotály rózsás-parfümös direkt kedvessége. Szájban könnyű, légies bort kapunk, amely viszont nagyon intenzíven zamatos. Maradékcukor, ropogós, zizegős, savak, pici co2. Nagyon remek egyensúly, kiváló arányok, komplexitást nyílvánvalósan ne keressünk. Stabil 5 pontnál többet nem adnék rá, de igazi örömbor.
Bott: Buli-bor 2009
Róla már írtam a Bott-pincénél töltött hétvége kapcsán. Ő a bloggerek által lepalackozott tétel, főleg hétszőlős alapanyag, összeházasítva Bodóék maradványtételeivel.
Illata is nagyon kedves, méz, körte, citrusok, hordűszerek. Szájban közepesen telt, primer gyümölcsökben gazdag,  zamatos korty fogad. A maradékcukor érződik, de  pörgős savaival nagyon arányos, remek egyensúlyú bort kapunk, ásványos búcsúval. Nem komplex, de van mélysége és némi tömörsége is a bornak, bármennyire is egyszerűnek szánták. Sokkal több, mint egyszerű „bulibor”. Eléri a 6 pontot.
3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr972403788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegediszomelijé 2010.10.27. 21:21:19

Érdekes dolog ez a buli-bor! Ittam a Dorombort, bár nem a 2009-est, de jellegében u.a. Meg ittam a Dereszla Dryt, ami egy igazán klasz bor, egy osztállyal komolyabb, olajosabb, tartalmasabb, de nagyon jól fogyasztható bor. Ráadásul veretes, nehéz üvegben -és kb. 500 Ft-tl olcsóbban, mint a Dorombor. Csak lestem a meglepetéstől, de ez van. Úgyhogy a Dorombor látványa a polcon mindíg felderít -klassz név-cimke kombináció -de ha vennék, csak Dryt!
A buli bort meg megmutathatnád,he!

Kabócás 2010.10.27. 22:36:55

Bott: Buli-bor 2009

Nekem is nagyon tetszett ma este, pedig Dávid szerint már nem a legjobb arcát mutatta, így 4 napja felnyitva...engem meggyőzött így is :)
Habzsolni való tétel

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2010.10.28. 06:14:18

@ironman: Sajnos nincs több! :( Kénytelen leszel beérni a dűlőszelektáltakkal! :)
süti beállítások módosítása