A Borrajongó

Telmo Rodriguez Dehesa Gago 2009 ( Tinta de Toro )

2010. szeptember 12. 21:29 - drbarta

A Bortársaság friss kinálatában újdonság az eredetileg riojai, de egyébként számos egyéb fontos borvidéken tevékenykedő termelő portékája.

A fenti bor Toro régióból származik, Ribera del Duerotol nyugatabbra. A tempranillo itteni alfaja a Tinta de Toro. A borvidékről volt már szerencsém néhány nagyobb durránásnak számító borhoz. A mostani tétel már árkategóriája alapján sem ezeknek a versenytársa kíván lenni, bár a Wine Advocate a legjobb ár-érték arányú spanyol borok között szokta emlegetni.
A bor: Friss gyümölcsös illat, könnyed, hordómentes bort ígér. Szájban könnyű érzetű, ízeiben nagyon hasonló egy friss villányi portugieser-re, sok kékszőlővel, pici  diszkrét fűszerességgel a háttérben. A savak lágyak, egyszerűek, gyors lefutásúak. A végén a tanninok  kicsit keményebbek, mint amit a stílus megkövetelne a meglátásom szerint. Semmi extra, de jól fogyasztható bor, különösen kajához. 4 pont.
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr142291524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csite 2010.09.13. 11:18:27

Stimmel! Annyi dícséret azért illeti, hogy sallangmentes, nem magyarázkodásra késztet, mint a hazai vörösök nagy része.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2010.09.13. 14:21:55

Örülök, hogy egyetértünk! Még annyit, hogy azért ekkora fogyasztási élménnyel járó hazai vöröset lehet jócskán kedvezőbb áron kapni. Másképp, ennyit mégegyszer biztos nem adok ezért a borért.(más kérdés, hogy ez kint piszkosul olcsó lehet, óriási mennyiségben készül, és ahhoz képest korrekt.)

csite 2010.09.13. 21:36:54

Azért én annyira sok, ilyen jól komponált, tartalmas bort nem sokat ismerek, még jóval drágábban sem.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2010.09.14. 09:48:18

Nekem ez a bor egy egyszerű, a vasárnapi ebédhez jól passzoló, de tényleg sok megvitatást nem igénylő bor volt. Legfőbb erénye valóban az volt, hogy zavaró tényezőktől mentes. Ugyanakkor semmiféle egyediséget, semmiféle extra beltartalmat, vagy különösebb zamatmélységet nem találtam benne. Nekem kb. ugyanakkora élményt nyújtott, mint egykor a lagzimon felszolgált, Villányból kb 5-600 Ft/liter áron hozott kékoportó folyóbor:)
süti beállítások módosítása