A Borrajongó

Miklóscsabi: Csoda- Móri ezerjó 2009

2010. szeptember 09. 17:41 - drbarta

Kevés ezerjót ittam eddig. Igazán meghatározó élményt meg még sokkal kevesebbet. Miklós Csabi boraiból sincs még igazán tapasztalatom. Év elején kóstoltam tőle egy zöldveltelinit, ami tetszett, valamint a Füligér névre hallgató ezerjót, amely viszont egyáltalán nem tetszett.

A most kóstolt Csoda-becézésű félszáraz ezerjó tétel se hozott különösebb áttörést, viszont a múltkori Füligérrel ellentétben bármikor szívesen kortyolnám.

A bor: Izgalmas illat, citrom, körte, méz, virágok, finom mineralitás. Intenzív, de nem tolakodó. A korty közepesen telt, tiszta és áttetsző. Friss gyümölcsössége kellemes, de az illathoz képest mégis kissé egyszerű, és sekélyes, amit szájban tapasztalunk. A maradékcukor nem tűnik soknak, de mégis ráül a korty első felére. A savak kicsit egysíkúak, egy picit talán késve is kapcsolódnak be, de finomak és tartják az egyensúlyt. Az utóízben viszont a vártnál tovább marad meg egy kellemes körtés ízjegy.  4 és 5 pont között.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://borrajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr572283939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2010.09.09. 18:56:23

Majd a Maurus-féle 09-es Ezerjókat kell figyelni, hordómintát kóstoltam áprilisban, kvázi már készen volt a bor és ütött, szerintem nagyot.

drbarta · http://borrajongo.blog.hu 2010.09.10. 13:16:59

Köszönöm a tippet! Mauruséktól talán még soha nem kóstoltam semmit, majd igyekszek ezen változtatni.

tunderninja 2010.09.10. 14:43:24

Igazán szép a Maurus.Sós,ásványos,épphogy számomra a nem bántó sav,pedig szeretem ha egy bor mutat kellő savat.Idősebben lehet nem fogom szeretni,de most igen.Mély,sötét,kis tűzkő,hosszú nagyon hosszú lecsengés.
Igazi kemény férfias bor,amit a lugas alatt is étel mellé kortyolnék el.
Az egyik legszebb amit eddig kóstoltam,ebből a fajtából.

tunderninja 2010.09.11. 09:18:37

@akov: Még nincs a Juniboron volt szerencsém hozzá.

Lehet,hogy a várba is kint van,azt ma tudom meg,ha kimegyek.
süti beállítások módosítása